Pomoc se tridou – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc se tridou – PHP – Fórum – Programujte.comPomoc se tridou – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jirinas
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
31. 7. 2012   #1
-
0
-

Jednoduchy dotaz: Kde delam chybu, ze se mi nic nevypise na obrazovku?

class Barva
{
public static $barva = "modra";


public static function GetBarva()
{
  return $self->barva;
}
}

echo Barva::GetBarva();

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.185.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
31. 7. 2012   #2
-
0
-

pokud se nemylim, tak staticka metoda se nedostane k parametrum tridy.. (tim spis ne k $self), protoze neni vazana k instanci objektu

udelat z parametru static znamena jen to, ze bude ve vsech instancich stejna hodnota (a kazda instance ji muze zmenit)

EDIT: a kdyz zapnes vypisovani chyb a warningu tak dostanes:

PHP Notice:  Undefined variable: self in /home/mikusm/test/php/test.php on line 7
PHP Notice:  Trying to get property of non-object in /home/mikusm/test/php/test.php on line 7
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
31. 7. 2012   #3
-
0
-

#1 Jirinas
$self je nedefinovaná proměnná,použij self::barva;

jako vzor ti může posloužit Singleton v php:

class Singleton 
{
	private static $instance = NULL;

	public static function getInstance()
	{
		if( self::$instance == NULL )
			self::$instance = new Singleton;
		return self::$instance;
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
KIIV+42
God of flame
31. 7. 2012   #4
-
0
-

se self::$barva to zda se i funguje... holt objekty v php nejsou moc OOP

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
31. 7. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
nejsou no... PHP je OOP jazyk nejazyk :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
O.
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 8. 2012   #6
-
0
-

#1 Jirinas

return $self::barva;

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.24.147.–
Šťouchal0
Stálý člen
22. 8. 2012   #7
-
0
-

#4 KIIV
Přesně takto.

Jinak objekty v PHP - pořád to jsou objekty, samozřejmě (a bohužel), ne jako v jiných jazycích, ale přesto je to u větších projektů pohodlné.

#6 O.
takto ne, self je klíčové slovo, nikoliv proměnná (toto, myslím, vyhodí parse error)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.191.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý