#8 yetty
Je to z mojich skusenosti, ale samozrejme mozem sa aj mylit:
defaultny session handler v PHP pouziva pre storage normalne subory, co je u malych projektov jednoduche, ale u vacsich uz nepouzitelne (i ked samozrejme aj o databazovom pristupe sa da polemizovat, ale to uz musi byt velmi vytazene - v tom pripade treba memcached a pod.)
viem o session_set_save_handler() ale volat to pri kazdom nacitani nie je moc dobre. Aj keby sme mohli prenastavit server, tak sa stale vola session_start() a ten pracu (teraz hovorim cisto o db pristupe) znacne komplikuje - bud sa zbytocne robia zaznamy v databaze aj o anonymnych relaciach, ktore by sa mozno nikdy neprihlasili a tazko sa to cisti, alebo potom nastavaju problemy, ako overovat a kedy, prip. sa ani nevie, kedy cookie expiruje, ak sa o nej nevytvara nejaka dodatocna cookie s dalsou exp., alebo jej regeneracia pri logine, co neriesi predchadzajuce. v skratke, kopu zbytocnych pristupov k db, a veci okolo toho.
ked som si to uvedomil a vytvoril si uplne vlastny session handler, zredukoval som kod aj o 50%. princip je v tom, ze pokym sa uzivatel neprihlasi (resp. nema dane cookies), relacny system si ho vobec nevsima, zvysok som uz popisal.
samozrejme velmi zalezi na type projektu.