Script pro textový editor – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Script pro textový editor – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comScript pro textový editor – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

tečka0
Návštěvník
3. 8. 2012   #1
-
0
-

ahoj

pracuji na jednom projektu webového textového editoru. je tam jeden zásek. zkouším rozpohybovat script, který má zpracovat vstup z klávesnice a podle toho co uživatel stiskne to napíše text.

průser je v tomhle:

<script>
function over() {
if(event.button==97){
document.write("a");
}
}
</script> 

pokud je vše správně, mělo by to po stisknutí klávesy "A" vypsat "a", jenže se nic neděje. 

díky za všechny odpovědi

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
kavva+4
Návštěvník
3. 8. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Ahoj, treba tu funkciu priradit k event listeneru. 
Ja robim s jquery, takze skusim ti napisat priklad, ako nieco podobne spravit tam:

<div>
	<textarea id="editor" ></textarea>
</div>
<script type="text/javascript">
	$('#editor').bind('keyup',function(evt){
		klavesa = evt.keyCode;
		switch(klavesa) {
			case (65):
				alert('a');
				break;
			case (72):
				alert('h');
				break;
			case (79):
				alert('o');
				break;
			case (65):
				alert('j');
				break;
			default:
				alert('nejaka chyba, alebo neznama klavesa');
				break;
		}
	});
</script>

A takto si tam nahod celu abecedu, znaky, atd.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
tečka0
Návštěvník
5. 8. 2012   #3
-
0
-

#2 kavva
dobrá pěkné, ale ten script vůbec nefunguje, jenom ta textarea. ale našel jsem řešení.

stačí jen vědět, jak změnit událost onKeyPress, aby nebyla na libovolnou klávesu, ale na určitou.

díky za odpověď 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
kavva+4
Návštěvník
5. 8. 2012   #4
-
0
-

Ahoj, 
nerozumiem tomu, ze to nejde. Som to testoval a uplne v pohode. Nalinkoval si si jquery? 

http://code.jquery.com/…1.7.1.min.js - toto si nalinkuj a mas ;)

Plus este jedna vec. Ten script co som ti napisal treba dat za textareu, alebo do dokument.ready. Aby textarea uz bola vytvorena

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.214.–
tečka0
Návštěvník
6. 8. 2012   #5
-
0
-

#4 kavva
už to mám vyřešené, jen je tu jeden problém.
dělám to způsobem, že vytvořím GUI komponentu a dám ji nějakou funkci v javascriptu po události.
a tak jsem udělal i textareu a dal jsem do ní tři styly, kterým jsem přiřadil funkci: texttype, textsize, textcolor.

potom jsem vytvořil funkce a zkoušel jsem nastavit hodnotu proměnné, jenže nic nefungovalo.

díky za odpověd 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
An
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
8. 8. 2012   #6
-
0
-

Z toho, co si tady zatím "předvedl", jsem nabyl názoru, že postrádáš základní znalosti fungování JavaScriptu jako takového. "Projekt webového textového editoru", jak to popisuješ, přitom patří mezi ty složitější případy. Má rada je doplnit si základy na jednodušších příkladech a pak se pustit do těch obtížnějších. Neber to ve zlém, všechno se dá naučit, když se chce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Primitivní textový editor — založil paul27

Tkinter - Textový editor — založil Poky

C# GTK Textovy editor — založil Miro1701

Python Tkinter - textovy editor — založil martin klvaňa

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý