Pole : zasobnik – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pole : zasobnik – C / C++ – Fórum – Programujte.comPole : zasobnik – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Atheo+4
Stálý člen
3. 8. 2012   #1
-
0
-

Zdravicko :) chtel bych si udelat zasobnik ale zadrhnul jsem se u takoveho problemu  

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
char zasobnik[200];
int x,i;
char prikaz[40];
int main()
{
    for(x=0; x<5; x++)
    {
        printf("Hodnota %d : ", x);
        scanf("%s", &prikaz);
        zasobnik[x] = prikaz;
    }
    for(i = 0; i<5; i++)
    {
        printf("%s\n", zasobnik[i]);
    }
    return 0;
}

ale v casti kdy to ma vytisknout obsah zasobniku :  

for(i = 0; i<5; i++)
    {
        printf("%s\n", zasobnik[i]);
    }

tak mi ta aplikace spadne a chyba je v tom ze mi to nechce printnout slova kdyz jsem to udelal uplne stejne akorad cislama tak mi to normalne funguje predem dekuju a jsem rad za kazdou odpoved :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
3. 8. 2012   #2
-
0
-

#1 Atheo
pokud chceš skládat do zásobníku řetězce typu nul terminated string, v podstatě musíš dělat dvě věci:

-alokovat paměť, zkopírovat do ní řetězec
-na vrchol zásobníku položit pointer na řetězec

při výběru odebereš z vrcholu zásobníku pointer, zpracuješ řetězec v paměti a potom uvolníš paměť.

Práci si nejlépe usnadníš použitím třídy string a šablony stack ze STL

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
3. 8. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé

Máš tam pole znaků a vkládáš do něj pořád stejnou hodnotu.

char* zasobnik[200];
...
zasobnik[x] = strdup(prikaz);
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Atheo+4
Stálý člen
4. 8. 2012   #4
-
0
-

#3 zlz
jop to funguje skvele dik ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 225 hostů

Podobná vlákna

Zásobník a pole — založil Koler

Zásobník — založil Siggi

Zasobník — založil MarokSK92

Zásobník — založil Seann_K

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý