Session neukládá proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Session neukládá proměnné – PHP – Fórum – Programujte.comSession neukládá proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Sakalik0
Newbie
5. 8. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, už si nevím rady, tak žádám o pomoc (pokud je to tu někde zodpovězené, tak se předem omlouvám, ale po 3 hodinách lustrování všech možných diskuzí jsem to vzdal).

Mám localhost s tímto nastavením session:

register_globals OFF
Apache 2.2.22
PHP Version 5.3.13

Mám naprosto jednoduchý soubor s tímto kódem, který načtu v prohlížeči:

<?php
session_start();
$_SESSION["123456"] = "asdasdasd";
echo $_SESSION["123456"];

?>

Do cookies prohlížeče se mi správně uloží PHPSESSID s ID.

Do session.save_path se mi správně vytvoří soubor s názvem ID.

Ale soubor je prázdný - zadané proměnné se do něj neuloží. Kde je problém?

Mockrát děkuju za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.64.–
CZechBoY+4
Věrný člen
5. 8. 2012   #2
-
0
-

#1 Sakalik
nechápu co řešíš

to echo nic nevypíše?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Sakalik0
Newbie
5. 8. 2012   #3
-
0
-

#2 CZechBoY

Ale soubor je prázdný - zadané proměnné se do něj neuloží. Kde je problém?

Tohle řeším. Když se mi to neuloží, nemůžu to přeci použít při dalším načtení stránky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.64.–
jano
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
5. 8. 2012   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.146.–
Řešení
amertak0
Návštěvník
5. 8. 2012   #5
-
+2
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

   

session_register()
This function has been DEPRECATED as of PHP 5.3.0 and REMOVED as of PHP 5.4.0.

To mu předpokládám vůbec nepomůže.

PHP Notice:  Unknown: Skipping numeric key 123456 in Unknown on line 0

Pokud dáš písmena jako název, tak to jde, proměnná má začínat písmenem a tady to platí taky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.241.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
5. 8. 2012   #6
-
0
-

Zkontroluj diskovou mezipaměť (header("Cache-control: private")). 

Btw. 

<?php

	session_start();
        header("Cache-control: private");
	$_SESSION['a123456'] = "hodnota";
	
	$b = $_SESSION['a123456'];
	echo $b;

?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Sakalik0
Newbie
5. 8. 2012   #7
-
0
-

Stydím se to napsat, ale fakt mě nenapadlo, že to nevezme číselnou hodnotu jako název session. Amertak měl pravdu. Jen škoda těch několika zabitejch hodin :) ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.64.–
CZechBoY+4
Věrný člen
5. 8. 2012   #8
-
0
-

#7 Sakalik
neboj, těch hodin bude daleko víc v budoucnu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý