Databáze – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Databáze – Delphi – Fórum – Programujte.comDatabáze – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Rider
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 8. 2012   #1
-
0
-

Mám kod

var
        x : integer;
begin

  // zjištìní nejvýšši hodnoty ID
  x := 0;
  Query1.SQL.Clear;
  Query1.SQL.Add('SELECT * FROM Flags.db WHERE ID = (SELECT MAX(ID) FROM Flags.db)');
  query1.Open;
  x := dbtext1.Field.Value;
  inc(x);
  label4.Caption := IntToStr (x);

  //lze rovnou nějak získat z databáze než přiřazovat z labelu?


  //vytvoøení nové hodnoty
  Query1.SQL.Clear;
  Query1.SQL.Add('INSERT INTO Flags.db (ID) VALUES (x)');
  Query1.ExecSQL;

//jak zapsat proměnnou, v tomto případě x?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.140.241.–
dyžon0
Stálý člen
8. 8. 2012   #2
-
0
-

#1 Rider

zkus tohle:

var x: integer;
begin
  Query.SQL.Clear;
  Query.SQL.add('select max(ID) from Flags.db');
  Query.Open;
    x := Query.Fields[0].asinteger; // pokud potrebujes cislo
  Query.Close;
end;

muzes to zapsat do OnShow treba a v promenne x mas nejvyssi hodnotu sloupce ID

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.50.–
dyžon0
Stálý člen
8. 8. 2012   #3
-
0
-

Fields[0]  .....  tdy si samozrejme musis zmenit cislo,podle toho, kolikatej ten sloupec je ...  prvni je vzdycky 0, druhej 1 atd ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.50.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Databáze — založil Tomáš

Databáze ? — založil Láďa

Databáze — založil roman.jaros

C++ a databáze — založil miguel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý