[Linker error] undefined reference to `mysql_init@4'
[Linker error] undefined reference to `mysql_real_connect@32'
[Linker error] undefined reference to `mysql_real_connect@32'
[Linker error] undefined reference to `mysql_error@4'
ld returned 1 exit status
Myslím že mám chybu v niektorom z parametrov pre connect (host/name/pass/databaza/port) ...
to jen znamena ze sestavit aplikaci se nepodarilo zkus zjistit proc , cti protokol kompilaci od zdola nahoru a najdu proc se ten build nepovedl a to sem pak hod
Tak v protokole o preklade , mám že my chýbajú tie knižnice ...
g++.exe: mysql_init.lib: No such file or directory
g++.exe: mysql_real_connect.lib: No such file or directory
g++.exe: mysql_error.lib: No such file or directory
Hľadám ich niekde na nete , ale zatiaľ neúspešne ...neviete niekto kde sa dajú stiahnuť ?
#15FanatiK
to pro tebe mam jednoduche reseni stahni si Mysql a nainstaluj knihovny pro developery tam jsou vsechny ty *.lib soubory a vsechny *.h soubory co potrebujes
download link : http://dev.mysql.com/downloads/
jo a mimochodem musis mit nainstalovanou verzi 4.0 framework jinak se ti mysql nepovede nainstalovat
mysql/connector C++/include :) akorad si asi nainstaloval neco jinyho nainstaluj verzi MySql pro developery jmenuje se to tusim developmat nebo jak se to jmenuje
Tak sa my to podarilo konečne preložiť , chyba bola v tom že som tam linkoval libmysql.lib , keď som tam prilinkoval aj libmysql.dll tak to už ide ...ďakujem všetkým za pomoc
Ta libka se jmenuje libmysql.lib, už to tu zaznělo. mysql_init, mysql_real_connect, mysql_error nejsou libky, ale funkce, takže to zase z linkeru smaž. A pokud ti to ani teď nepůjde (tj. jenom s libmysql.lib), tak sem hoď celý projekt, protože jinak to asi nepůjde :).