C# > the name textBox1 doesn't exist in current content – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# > the name textBox1 doesn't exist in current content – .NET – Fórum – Programujte.comC# > the name textBox1 doesn't exist in current content – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Zzzajda0
Newbie
7. 8. 2012   #1
-
0
-

Potřebuji, aby se mi každou sekundu v textboxu zobrazoval aktuální čas, tak sem si udělal timer, ale event vypisCas mi ho nebere...nevíte čím to je a jak to vyřešit? Díky za odpovědi.

usingy...

namespace WpfApplication1
{
    /// <summary>
    /// Interaction logic for MainWindow.xaml
    /// </summary>
    public partial class MainWindow : Window
    {
        public MainWindow()
        {
            InitializeComponent();
            Timer cti = new Timer();
            cti.Elapsed += new ElapsedEventHandler(vypisCas);
            cti.Interval = 1000;
            cti.Start();
            Console.ReadLine();
        }
        public static void vypisCas(object source, ElapsedEventArgs e)
        {
            TextBox1.Text = DateTime.Now.ToString("d.M.yyyy  hh:mm:ss");
            // TextBox1 je červeně podtrhnutý, píše to: the name TextBox1 doesn't exist in current content
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.87.242.–
Reklama
Reklama
Evzen+2
Návštěvník
7. 8. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

1) zkontroluj si existenci TextBoxu s nazvem TextBox1

2) metoda nesmi byt staticka

3) protoze je to cizi vlakno musis pouzit Dispatcher.Invoke

namespace WpfApplication1
{
    /// <summary>
    /// Interaction logic for MainWindow.xaml
    /// </summary>
    public partial class MainWindow : Window
    {
        public MainWindow()
        {
            InitializeComponent();

            Timer cti = new Timer();
            cti.Elapsed += new ElapsedEventHandler(VypisCas);
            cti.Interval = 1000;
            cti.Start();
        }

        protected void VypisCas(object source, ElapsedEventArgs e)
        {
            Dispatcher.Invoke(
            DispatcherPriority.Normal,
            (Action)(() =>
            {

                TextBox1.Text = DateTime.Now.ToString("d.M.yyyy  hh:mm:ss");

            }
            ));
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
Řešení
Zzzajda0
Newbie
7. 8. 2012   #3
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

   

 protected void vypisCas(object source, ElapsedEventArgs e)
        {
            Dispatcher.Invoke(
            DispatcherPriority.Normal,
            (Action)(() =>
            {

                TextBox1.Text = DateTime.Now.ToString("d.M.yyyy  hh:mm:ss");

            }
            ));
        }

nebere mi to DispatcherPriority, stejná hláška jako před tím s textboxem... a asi v důsledku toho to ani ten textbox nebere 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.87.242.–
Evzen+2
Návštěvník
7. 8. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

No, u toho DispatcherPriority ti spis bude chybet using.

Najed na "DispatcherPriority", zmackni ctrl  + . nebo najed na nu ikonku, co se tam objevi a dej

using System.Windows.Threading

To je preci zaklad chlape.

Nebo ruco pridej 

using System.Windows.Threading;
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
Zzzajda0
Newbie
7. 8. 2012   #5
-
0
-

Dík moc, všechno už funguje  

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.87.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý