Problém s programom – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s programom – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s programom – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Kent0
Stálý člen
8. 8. 2012   #1
-
0
-

Dobrý deň..

chcel by som sa spýtať kde mám v nasledujúcom programe chybu..nechce mi to spraviť na výber možností.. keď štiknem napr. 1 tak mi hneď prejde na KONIEC..

Ďakujem :)

#include <iostream>

int sucet(int prvaHodnota, int druhaHodnota);
int rozdiel(int prveCislo, int druheCislo);
int navrh();


int main()
{
    using namespace std;
   
    int volba = navrh();
   
    switch(volba)
    {
    case (1):
         int sucet(int prvaHodnota, int druhaHodnota);
         break;
   
    case (2):
         int rozdiel(int prveCislo, int druheCislo);
         break;
    }
   
    cout << "KONIEC...\n";
   
    char reakce;
    cin >> reakce;
    return 0;
}

int navrh()
{
    int volba;
    std::cout << "NAVRH\n";
    std::cout << "(1) SUCET\n";
    std::cout << "(2) ROZDIEL\n";
    std::cin >> volba;
    return volba;
}

int sucet(int prvaHodnota, int druhaHodnota)
{
    std::cout << "SUCET CISIEL\n";
    std::cout << "Zadaj prve cislo: ";
    std::cin >> prvaHodnota;
    std::cout << "\nZadaj druhe cislo: ";
    std::cin >> druhaHodnota;
   
    return prvaHodnota+druhaHodnota;
}

int rozdiel(int prveCislo, int druheCislo)
{
    std::cout << "ROZDIEL CISIEL\n";
    std::cout << "Zadaj prve cislo: ";
    std::cin >> prveCislo;
    std::cout << "\nZadaj druhe cislo: ";
    std::cin >> druheCislo;
   
    return prveCislo-druheCislo;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.210.–
vitamin+8
Grafoman
8. 8. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Ty vlastne vo vnutry funkcie deklarujes dalsiu funkciu

Zrejme si chcel nieco taketo:

int sucet()		//funkcia nepotrebuje parametre, ty si ich nacitas z cout.
{
    int prvaHodnota, int druhaHodnota;
   
    std::cout << "SUCET CISIEL\n";
    std::cout << "Zadaj prve cislo: ";
    std::cin >> prvaHodnota;
    std::cout << "\nZadaj druhe cislo: ";
    std::cin >> druhaHodnota;
   
    return prvaHodnota+druhaHodnota;
}

//.............. main()

  switch(volba)
    {
    case (1):
         cout << "vysledok: " << sucet();
         break;
   
    case (2):
	 cout << "vysledok: " << rozdiel();
         break;
    default:
	cout << "chyba" << endl;
    }
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Kent0
Stálý člen
8. 8. 2012   #3
-
0
-

Už mi to frčí :) 

Ďakujem za pomoc 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.210.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Problem s programom (C) — založil Cary

Problém z programom — založil Tobinnek

Problém s programom — založil letsthrowq

Problém s programom — založil Kent

Problem s programom — založil hawx

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý