Include: Unable to access 1 – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Include: Unable to access 1 – PHP – Fórum – Programujte.comInclude: Unable to access 1 – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
CZechBoY+4
Věrný člen
8. 8. 2012   #1
-
0
-

Zdravim,

mám další problém a vůbec ho nechápu.

Web jede už asi 2dny a najednou z ničeho nic mi to začne psát, že nelze includovat(ani require kupodivu :D).

název souboru (/var/www/html/...) projde funkcemi file_exists, is_file, is_readable

žádnou změnu nastavení jsem nedělal

Neví někdo co s tim je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
9. 8. 2012   #2
-
0
-

Možná změna, aktualizace, nastavení serveru. Zkontroluj, zda-li se nezměnila cesta k těmto souborům nebo jestli se tvým zásahem nezměnila struktura adresáře. Dále zkontroluj také <? a <?php a případně to oprav. Z ničeho nic ti tohle nevyhodí. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
CZechBoY+4
Věrný člen
9. 8. 2012   #3
-
0
-

#2 null_while
žádná aktualizace, žádná změna nastavní, nic v logu, cesta pořád stejná

jak jsem psal.. projde to funkcema file_exists, is_file, is_readble, na ssh v pohodě vidim

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
9. 8. 2012   #4
-
0
-

Jsi si jisty, ze ten includovany soubor je skutecne soubor? Protoze hlaska by mela vypadat takhle:

Include: Unable to access /var/www/../neco.php

Kdezto ty mas misto cesty k souboru, ktery nemuze byt includovan cislo. Zkus si pred includnutim hodit nazev toho souboru do promenne a vypis ji, at mas jistotu, ze je cesta spravna.

Pak by ses mohl mrknout na pristupova prava k souboru a k adresari, kde se soubor nachazi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.57.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 8. 2012   #5
-
0
-

#4 Mixxy
tak snad nedal   include( file_exists("neco.php"));  :D  kazdopadne bez kusu kodu se to neda odhadnout

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
CZechBoY+4
Věrný člen
9. 8. 2012   #6
-
0
-

#4 Mixxy
jo taky nějak nechápu proč tam je 1, ale když dám echo $file; require_once($file) or die; tak to vypíše /var/www/... unable to access 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
nergal+1
Návštěvník
9. 8. 2012   #7
-
0
-

zle nastavene prava ;) skus nastavit prava k suboru na 0644

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.182.–
viem že neviem čo viem
CZechBoY+4
Věrný člen
9. 8. 2012   #8
-
0
-

#7 nergal
práva jsou 0744 na soubor a 0755 na složce

říkám, že v tý složce je asi 5 souborů a jen ten jeden nefaká

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
9. 8. 2012   #9
-
0
-

#5 KIIV
Nidky nevis, treba ma spatne napsanou kontrolo souboru, ktera mu vzdycky vyplivne true a proto neexistuje cilovy soubor.

Jak rikas, bez kodu ani ranu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.57.–
CZechBoY+4
Věrný člen
9. 8. 2012   #10
-
0
-

#9 Mixxy
eh? $file='/var/www/...';

file_exists($file);

require_once($file);

a mám špatně napsanou kontrolu?

test.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 8. 2012   #11
-
0
-

Když píšeš, že ti to dělá jen u jednoho souboru a ještě ti to s ním i šlo, tak ho zkus smazat a vytvořit znovu nebo jenom přejmenovat.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.210.–
CZechBoY+4
Věrný člen
9. 8. 2012   #12
-
0
-

#11 liborb
jo soubor jsem smazal, restartoval server, vytvořil a stále problém :((

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
9. 8. 2012   #13
-
0
-

#10 CZechBoY
Tak pokud mas nastavenou kontrolu tak, jak pises, tak se ti neoveri, jetsli cilovy soubor existuje. Neznam tvou uroven PHP, proto pokud mas nasledujici jednoduchou kontrolu, pak se omlouvam, ale mrkni na tohle:

$file='/var/www/...';

if(file_exists($file))

{

echo "existuje";

require_once($file);

}

else{

echo "neexistuje";

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.36.–
CZechBoY+4
Věrný člen
9. 8. 2012   #14
-
0
-

#13 Mixxy
přesně jak to máš ty tak to mám

co mám teda změnit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
9. 8. 2012   #15
-
0
-

Mas web hostovany na hostingu, nebo to mas na lokalu, nebo nejaky VPS? Jesli Mas hosting, asi te nepusti do /var. Proste chyba bude v odkazu na ten soubor. Zkus pouzit relativni adresu typu ../slozka/neco.php

Ta kontrola je napsana dobre, nedopatrenim jsem v poslednim prispevku umazal kousek textu, tak moc nedava smysl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.36.–
CZechBoY+4
Věrný člen
9. 8. 2012   #16
-
0
-

#15 Mixxy
ano VPS

že by mě to nepustilo kvůli /var? a proč teda do jinýho souboru ve stejném adresáři mě to pustí?

relativní cestu jsem samozřejmě zkoušel a nefaká

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
9. 8. 2012   #17
-
0
-

#16 CZechBoY
Já jsem samozřejmě nevěděl, na čem hostuješ, proto varim z vody a nahazuju ruzne moznosti, ktere by mohly platit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.36.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
12. 8. 2012   #18
-
0
-

Tak co problém, stále trvá? Zajímala by mě příčina - pokud ji už víš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
CZechBoY+4
Věrný člen
12. 8. 2012   #19
-
0
-

#18 null_while
vy**l jsem se na to, reinstaloval apache, jel na defaultní nastavení php i apache a v pohodě, pak jsem tam nastavil úplně stejný nastavení (zpátky nakopíroval původní konfiguráky) a jelo to taky

takže příčina: random

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
12. 8. 2012   #20
-
0
-

Taky se mi stalo, že jsem jednou musel udělat celkový reinstal serveru. Bohužel jsem zapomněl na zálohu druhé databáze, ale tomu ses očividně vyhnul. :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
CZechBoY+4
Věrný člen
12. 8. 2012   #21
-
0
-

#20 null_while
já reinstaloval jen apache kompletně :)

pro mě by v téhle fázi smazání databáze stejně nevadilo, mám to asi 6× zálohovaný :D

na webhostingu, pak sql export, jiný lidi to maj taky zálohovaný ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
12. 8. 2012   #22
-
0
-

Škoda, že se na to nepřišlo. Mohla to být zkušenost pro další, možnost pro příště někoho nasměrovat na tento problém. Cca před rokem se mi stal problém při includaci - nešlo se mi spojit se souborem, který měl jasně danou cestu a já ji měl správně zadanou. Dokonce se nevypsal ani v adresáři, když jsem ho pomocí funkce vypisoval. Vyřešilo se to přepsáním tehdy zastaralého <,? na <?php - což by nemělo mít vliv samozřejmě. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
CZechBoY+4
Věrný člen
13. 8. 2012   #23
-
0
-

#22 null_while
pokud jsi měl open_short_tag vyplej tak je jasný že to nešlo - místo toho by to mělo vypsat jako čistý text (taky jsem to zažil teď při nahození na VPS :D )

mě ten file_get_contents vypsat obsah souboru, ale v tom souboru musela bejt PHP chyba (parse), jinak by to includovalo - display_errors jsem měl totiž na off

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý