Python jabber bot – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python jabber bot – Python – Fórum – Programujte.comPython jabber bot – Python – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
8. 8. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

zkoušel jsem rozchodit bota pro jabber (tohohle: http://repo.or.cz/w/jabberbot.git ), ale ačkoliv jsem se snažil ho spustit a nastavovat ze všech sil, tak mi po spuštění jenom problikl a okamžitě se ukončil. Chtěl bych ho rozchodit, abych si pak mohl zkoušet experimentovat s kodem, protože je to pro mě nejlepší způsob na naučení.

Po spuštění se má připojit na účet karlicka@jabber.org do místnosti moje_testy@conf.netlab.cz. Heslo z logikých důvodů dávat nebudu :D

Chtěl bych vás poprosit, jestli byste mi nepomohli ho rozběhnout. Ve Windowsech.

Předem dik za pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.176.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
8. 8. 2012   #2
-
0
-

#1 Marek
Doporučuji spouštět přes konsoli, příkazový řádek, terminál nebo jak se to ve Windows jmenuje. Prostě to, co spustíš pomocícmd (start -> spustit).

Pomocí příkazu cd se dostaneš až do složky, kde máš skript. Ten pak spustíš klasicky příkazem

python jabberbot.py

Patrně ti padá na nějaké chybě, možná nějaká nesplněná závislost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.203.–
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
9. 8. 2012   #3
-
0
-

Hází mi zo tuto chybu.

Could not load one of the supported DNS libraries (dnspython or pydns).
rds will not be queried and you may need to set custom hostname/port fo
rvers to be accessible.
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Users\Marek\Downloads\0.7\bot.py", line 31, in <module>
    bot.serve_forever()
  File "C:\Users\Marek\Downloads\0.7\jabberbot.py", line 401, in serve_
    conn = self.connect()
  File "C:\Users\Marek\Downloads\0.7\jabberbot.py", line 137, in connec
    self.roster = self.conn.Roster.getRoster()
  File "C:\Python27\lib\site-packages\xmpp\roster.py", line 61, in getR
    while not self.set: self._owner.Process(10)
  File "C:\Python27\lib\site-packages\xmpp\dispatcher.py", line 302, in

    handler['func'](session,stanza)
  File "C:\Users\Marek\Downloads\0.7\jabberbot.py", line 250, in callba
ce
    subscription = self.roster.getSubscription(str(jid))
AttributeError: 'SystemInfoJabberBot' object has no attribute 'roster'

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.176.–
Řešení
Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
9. 8. 2012   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Už se mi to podařilo :-) Měl jsem tam chybu v nastavení. Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.176.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Python "bot" online — založil Honzaik

Irc bot — založil Calis Xarn

OOP bot — založil myky

IRC bot — založil Honza

Bot a kódování — založil Tevree

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý