Mal som na HDD nainstalovaneho Linuxa Debian (na dvoch particiach). Po naformatovani oboch particii (SWAP aj operacny system) sa mi este stale zavadza LILO. Jak ho mam odstranit? Nemohol by byt v MBR pameti?
Fórum › OS - GNU / Linux
Zmazanie zavadzaceho programu LILO
greppi píše:#
# Mal som na HDD nainstalovaneho Linuxa Debian (na dvoch particiach). Po naformatovani oboch particii (SWAP aj operacny system) sa mi este stale zavadza LILO. Jak ho mam odstranit? Nemohol by byt v MBR pameti?
Ne boot sektor nijak nahradit nejde. Nastav si v biosu bootování z cd a použij instalačku win k naformotování na NTFS. Pak si to klidně zase rozděl a převeď při instalaci Linuxe.
To Lukáš Chadraba: cize len naformatujem tie dve particie na ktorych som mal linux, na NTFS a hotovo??? (lebo ja to mam riesene tak ze som mal tri operacne systemy - 2 Xp a 1 linux; teraz som linux sformatoval a nabehuje mi vzdy LILO, cize ked sa chcem dostat do XP-cka musim najprv vybrat v LILO-vi particiu XP-cka a potom ked to vyberem, vybehne mi dalsia tabulka kde si vyberem ake XP-cko chcem) ...
Ach ten Lukáš - zase si neověřuje, co říká. Zkus tam hodit instalačku XP, spustit konzolu pro zotavení a zadat příkazy fixboot a fixmbr. Pak by to mělo být v pořádku.
Pokud jsi m?l Windowsy nainstalovan? je?t? p?ed Linuxem, tak jde MBR obnovit p??kazem
dd if=/boot/boot.0300 of=/dev/hda bs=446 count=1
T?m se obnov? MBR, kter? tam byl p?ed instalac? LiLa (tedy i GNU/Linuxu)
Ty ale tuhle mo?nost u? nem??, kdy? jsi v?e zform?toval, tak?e tu je je?t? mo?nost p??mo z Windows:
FDISK /MBR
Tohle p?ep??e MBR platn?m zav?d?c?m sektorem pro Windows. Nemus?? ani naj??d?t ??dnou instala?ku XP??ek, sta?? ti oby?ejn? p??kazov? ??dek.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Stratene LILO — založil olgo
Truncate zmazanie tabulky — založil Maťkooo
Zmazanie zaznamu z viacerych tabuliek — založil ing
Chyba v programu — založil choice_
Padanie programu v C — založil Erik12345