Spustenie oboch prikazov – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spustenie oboch prikazov – C / C++ – Fórum – Programujte.comSpustenie oboch prikazov – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Root
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
9. 8. 2012   #1
-
0
-

Dobrý deň , mám jednu jednoduchú otázku ohľadom C++ ...

Prečo keď mám takýto kód :

int odpoved;
cout << "Co si prajete spravit ?\n";
cout << "Pridat zamestnanca - 1\n";
cout << "Zobrazit zamestnancov - 2\n";
cin >> odpoved;

if (odpoved == 1)
{
príkazy pre pridanie zamestnanca
}
else (odpoved == 2);
{
príkazy pre zobrazenie zoznamu zamestnancov
}

tak keď stlačím 1 , pridám zamestnanca , tak sa my vypíše aj zoznam zamestnancov , aj keď sa mal vypísať iba keď platí int = 2 ...stretol som sa s tým už viackrát a stále netuším ako to vyriešiť ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.226.–
Reklama
Reklama
nergal+1
Návštěvník
9. 8. 2012   #2
-
0
-

lebo si else vetvu ukoncil spravne to ma byt


...
else if (odpoved == 2)
{
príkazy pre zobrazenie zoznamu zamestnancov
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.182.–
viem že neviem čo viem
Root
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
9. 8. 2012   #3
-
0
-

Upravil som to podľa teba , ale robí my to aj tak ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.226.–
Root
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
9. 8. 2012   #4
-
0
-

Funguje to ,  nevšimol som si že za else if () nemá byť ";" ...Ďakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.226.–
Atheo+4
Stálý člen
9. 8. 2012   #5
-
0
-

#4 Root
jen bych dodal... spravne to ma byt takto 

if (odpoved == 1)
{
    /* neco */
}
else if (odpoved == 2)
{
    /* neco */
}
else
{
     /* nespravny vstup */
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
9. 8. 2012   #6
-
0
-

bych hlavně dodal že v tuhle chvíli je lepší použít switch/case, než tohle . . .

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
Atheo+4
Stálý člen
9. 8. 2012   #7
-
0
-

#6 TheOndrap
jak vidis tak autor topicku nevedel ani proc mu nefunguje " else (....); " xD pochybuju ze umi case,break :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
9. 8. 2012   #8
-
0
-

#7 Atheo
Sak jasne, jenom tohle je jakoby učebnicovej příklad na to, když user volí jednu z možností a když se to Root naučí jednou blbě tak se potom už blbě odvyká :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
Atheo+4
Stálý člen
9. 8. 2012   #9
-
0
-

#6 TheOndrap
ale kdyby nahodou tak by to bylo 

switch(odpoved)
{
	case 1 : /* co se stane kdyz 1 */;
	break;

	case 2 : /* co se stane kdyz 2 */;
	break;

	default : printf(" Nespravny vstup"); 
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Luckaa+2
Návštěvník
9. 8. 2012   #10
-
0
-

Udělej to přez příkaz case a maš to jednodušší

int odpoved;
switch (odpoved)
cout << "Co si prajete spravit ?\n";
cout << "Pridat zamestnanca - 1\n";
cout << "Zobrazit zamestnancov - 2\n";
cin >> odpoved;
{
    case 1: 
	cout << "Pridat zamestnanca \n";
	// tvuj kod na pridani....
	break;
    
    case 2:
	cout << "Zobrazit zamestnancov \n";
	// odvozuje se od pridani 
	break;
}

Je to přehlednější než if, else

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
cibule0
Návštěvník
9. 8. 2012   #11
-
+1
-
Zajímavé

#10 Luckaa
To switch by asi melo byt pod cin>>odpoved :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
Luckaa+2
Návštěvník
9. 8. 2012   #12
-
0
-

#11 cibule
jj ted na to taky koukam .)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 119 hostů

Podobná vlákna

Rozdiel prikazov — založil novy

Spustenie — založil dedo

Spustenie programu v C# — založil anonym

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý