Dotaz SQL – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dotaz SQL – MySQL – Fórum – Programujte.comDotaz SQL – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

SantaClaus
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 8. 2012   #1
-
0
-

Mam tri tabulky napr.

zeme
id_zeme | nazev

mesto
id_mesto | nazev | id_zeme

dum
id | c. popisne | id_mesto | lidi

A nasledujicim dotazem ziskam pocet obyvatel pro urcitou zemi


SELECT count(dum.lidi)
FROM dum
JOIN ( SELECT u.id, g.name
FROM mesto JOIN zeme
ON mesto.id_zeme= zeme.id_zeme
WHERE mesto.nazev =\'praha\'
) AS x
ON dum.id_mesto = x.id_mesto

Njn ale co kdyz chci spocitat abyvatele z vice zemi? Nasledujici prikaz nefunguje:

SELECT count(dum.lidi)
FROM dum
JOIN ( SELECT u.id, g.name
FROM mesto JOIN zeme
ON mesto.id_zeme= zeme.id_zeme
WHERE zeme.nazev =\'francie\' OR
zeme.nazev =\'anglie\'
GROUP BY zeme.nazev
) AS x
ON dum.id_mesto = x.id_mesto

Vysledek bych chtel takovejhle

anglie | 109
francie | 103

misto toho mi to da
null | null

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.147.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 8. 2012   #2
-
0
-

mozna by slo:

SELECT zeme.nazev, sum(dum.lidi) FROM zeme natural join mesto natural join dum WHERE zeme.nazev = 'anglie' or zeme.nazev = 'francie' group by zeme.nazev

(natural join by mel fungovat pokud mas na sloupcich spravne indexy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

SQL dotaz — založil Zdeněk Písařovic

SQL dotaz — založil Rudolf

Sql dotaz — založil Paja

SQL dotaz — založil Bryant

Sql dotaz — založil machis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý