Script pro ovládání inputů – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Script pro ovládání inputů – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comScript pro ovládání inputů – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Ajonk
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 8. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych menší radu ohledně vzájemného ovlivňování  <input id = a type=number> a <input id = b type=range>.  Můj záměr byl, že při změně na posuvníku se hodnota bude zapisovat do number, a při změně number se bude hýbat posuvník.

Zkusil jsem to jednoduše ve funkci vyvolané eventem onchange (u obou inputu ) ošetřit ifem:

function test(obj)

if(obj.id="a"){
  document.getElementById("b").value = obj.value;
}
if(obj.id="b"){
  document.getElementById("a").value = obj.value;
}

Toto řešení ale nefunguje tak jak by mělo. Při změně na number  se posuvník hýbe, ale při posouváni posuvniku(range) se to cele zabuguje, rozhodi se pozice techto inputu a nejde nic :-)

Nějaké nápady? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.31.–
CZechBoY+4
Věrný člen
12. 8. 2012   #2
-
0
-

#1 Ajonk
Zdravim,

zkopíroval jsem tvojí funkci a překvapilo mě pár chyb: funkce nebyla uzavřena do složených závorek + porovnávací rovnítko bylo jen jedno, takže z něj bylo rázem rovnítko přiřazovací

Proto se tedy ptám jestli to je překlep v rychlosti nebo slabá chvilka autora :)

http://www.testing.jabko.net/…erRange.html

zde mi to po opravení těch chyb funguje :) ale je nutno zadat defaultní value, jinak to je nějaký divný :D

přikládám opravený JS:

function test(obj) {
	if(obj.id=="a"){
		document.getElementById("b").value = obj.value;
	}
	if(obj.id=="b"){
		document.getElementById("a").value = obj.value;
	}
}

ještě dodám, že ten parametr obj tam vůbec nemusí být, protože volající prvek najdeš v event.target :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý