Template class dedi template class – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Template class dedi template class – C / C++ – Fórum – Programujte.comTemplate class dedi template class – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vitamin+8
Grafoman
11. 8. 2012   #1
-
0
-

Mam nasledujuci priklad:


template <class T>
class A{
	
};

template <class T>
class B{
	public:
		using A1 = A<T>;
		using A2 = A<T>;
		template <class X>
		using A3 = A<X>;
		/*
		 mnozstvo dalsich typedef-ov
		 */
		
	
	};

template <class T>
class D : public B<T>{

	
	A1 a, b;    //chyba
	A3<A2> c;   //chyba
	
	};

Je daka moznost ako v triede D pouzivat typy z bazovej triedy bez toho aby som musel kazdy typ zapisovat celou cestou alebo kazdy typ predefinovat v D triede?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Reklama
Reklama
ondra.holub+1
Stálý člen
13. 8. 2012   #2
-
0
-

Na A1 a A2 můžeš dát typedef. V D se knim dostaneš i jako typename D::A1.

Pokud chceš použít template alias z nového standardu, tak to bych musel najít, zatím jsem to nepoužil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.189.–
vitamin+8
Grafoman
14. 8. 2012   #3
-
0
-

Tie usingy funguju ako typedefy(az na ten s template parametrami), mne skor vadi ze mam bazovu triedu ktora ma okolo 10 typedefov a tuto bazovu triedu dedim dalsimi 5 triedami. Takze v kazdej triede musim vsetkych 10 typedefov z bazovej triedy predefinovat a to sa mi moc nechce :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 116 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý