Obarvit text - jak na to – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obarvit text - jak na to – C / C++ – Fórum – Programujte.comObarvit text - jak na to – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Luky
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
14. 8. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, tady je kus kodu, poradite mi jak to udělat?

cout << "Tadyto má zelené pozadi a text je napsán červeným písmem\n";
cout << "Taky zelene pozadi, ale černým písmem\n";
cout << "A takhle bych pokracoval dal\n";
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
Reklama
Reklama
nergal+1
Návštěvník
14. 8. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

zalezi od OS

pod windowsom:

#include <windows.h>
...
SetConsoleTextAttribute(GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE), FOREGROUND_GREEN);

v linuxe pomocou specialnych kodov co vypises na obrazovku

cout << "\033[30mtmave pismo\033[32mzelene pismo";

cout << "\033[41mcervene pozadie\033[0mreset nastaveneho";

mozno to ide aj dako inak ale toto som pouzival ja..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.156.–
viem že neviem čo viem
Luky
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
14. 8. 2012   #3
-
0
-

 A co tohle?

SetConsoleTextAttribute(GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE), FOREGROUND_RED | BACKGROUND_MAGNETA); 

Jaký všechny barvy můžu použít? Když tam napíšu WHITE, tak se mi tam vypíše chyba 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
nergal+1
Návštěvník
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.156.–
viem že neviem čo viem
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
14. 8. 2012   #5
-
0
-

#3 Luky
Vidíš snad v dokumentaci nějaké WHITE?

FOREGROUND_RED | FOREGROUND_GREEN | FOREGROUND_BLUE | FOREGROUND_INTENSITY
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Luky
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
14. 8. 2012   #6
-
0
-

Já bych chtěl modré pozadí a bílé písmo 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
Luky
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
14. 8. 2012   #7
-
0
-

už to mám

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

Podobná vlákna

Jak změnit text... — založil VojtaK

Jak dostat text z DOC? — založil Matěj Andrle

Jak vložit text do formuláře — založil beachboy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý