C# Použití Class ve více Form – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# Použití Class ve více Form – .NET – Fórum – Programujte.comC# Použití Class ve více Form – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Crooker
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
16. 8. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

v hlavním okně inicializuji třídu. Pracovat s touto třídou potřebuji i v jiných oknech, ale k te z prvniho okna nejde pristoupit ve druhem okne.

Form1:

Numbers Digit;
Digit = new Numbers();

Form2:
Digit.addNumber(x);

Numbers je zminena třída. Digit je název třídy v Form1. addNumber je methoda třídy a x je libovolne cislo.

Díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
Reklama
Reklama
kdo_co_kde
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 8. 2012   #2
-
0
-

Digit je instance třídy, když už. to Methoda se čte hrozně, piš to alespon česky , když už

Přemýšlím jestli ti to mam napsat nebo tě odkázat, aby sis nastudoval principy OOP

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
Crooker0
Duch
16. 8. 2012   #3
-
0
-

Za tu met(h)odu se omlouvam, ucim se z anglickych knizek a tutorialu, tak mam ty nazvy trochu popletene. Zaklady OOP jsem myslel ze chapu, ale je mozne, ze diky anglictine jsem neco blbe pochopil. Programuji uz nejakou dobu, ale ne v objektocyh, ve skole sice delame v delphi, ale objekty nam ucitel nikdy nevysvetlil. Tak jestli muzu poprosit reseni (na kodu se vetsinou naucim vic jak teorii) a jestli znate nejakou dobrou stranku, pripadne i knizku, kde je OOP dobre vysvetlene. Dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
certeon0
Newbie
16. 8. 2012   #4
-
+2
-
Zajímavé

#3 Crooker
Za sebe mohu doporučit knihu Dokonalý kód: http://knihy.cpress.cz/dokonaly-kod.html

Je tam mimo mnohého jiného velmi dobře vysvětlen princip OOP i důvody, proč se o něco takového snažit. Kniha je přeložená do češtiny. Mě osobně hodně pomohla.

Přeji hezký den.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.103.–
Crooker0
Duch
16. 8. 2012   #5
-
0
-

Jeste jedna otazka, co vam prijde jako lepsi na nauceni OOP? Java nebo C#? Pripadne i poradit nejaky dobry tutorial / knizku v CZ (na Javu). Vetsinou jsou principy OOP vysvetlovany prave na Jave.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
TheOndrap+2
Super člen
16. 8. 2012   #6
-
+1
-
Zajímavé

si myslím že je to jedno ... oboje mají pokročilou správu paměti, oproci C/C++, syntaxe je poměrně podobná a principy taky .. já jsem Java(ista) protože je mi bližší filozofie open source, ale C# mi příjde jako dobrý jazyk.

Takže sem ti moc neporadil :D

Na učení-se javy doporučuju knížky od doc. Pavla Herouta (z FAV ZČU) - "Učebnice jazyka Java" (nebo tak nějak) a Java - "bohatství knihoven"

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.138.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
16. 8. 2012   #7
-
+2
-
Zajímavé

#5 Crooker

Na naučení OOP jako takového je vážně asi úplně jedno, jestli zvolíš Javu nebo C#, ale jinak preferuji právě C#, ať už kvůli skvělému vývojovému prostředí, nebo dalším technologiím v .NET.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
TheOndrap+2
Super člen
16. 8. 2012   #8
-
0
-

Jinak, abychom ti alespon poradili. Musíš si nějakym způsobem poslat do té třídy Form2 poslat referenci na ten Digit.

Jestli tomu teda rozumím správně, tak tobě tedko ve Form2 při kompilaci vypíše, že nezná Digit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.138.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Antilles0
Stálý člen
18. 8. 2012   #9
-
0
-

Pokud ten Form 1 kromě instance třídy Numbers vytváří i Form 2, předal bych tomu Form 2 tu instanci třídy Numbers v konstruktoru. Nevím, jestli je to úplně nejsprávněji ale rozhodně je to jednoduché a funkční řešení.

Jinak na naučení OOP Ti stačí nějaký objektově orientovaný jazyk, což je jak Java tak C#.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.30.–
Dejte mi flétnu a já budu hrát, dejte mi Javu a já budu psát.
ingiraxo+15
Grafoman
18. 8. 2012   #10
-
+1
-
Zajímavé

udělej to, jak psal Antilles...

ve třídě Form2 vytvoř instanční proměnnou pro danou třídu a přes konstruktor Form2 předej instanci té třídy, jen bych dal pozor, jestli používáš více vláken, tak se ten objekt bude sdílet mezi vlákny a bude nutný ho zamykat (i Form jako takovej je vlákno)

a nauč se OOP :) nebo pokud nemáš čas, tak bych doporučil třeby tyto 2 CZ videa pro přenos hodnot mezi více Formy..

1) https://www.youtube.com/watch?v=0uFgr25Ms6M

2) https://www.youtube.com/watch?v=fPn5zwTPaRs

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý