Zjištění posledního písmena – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zjištění posledního písmena – C / C++ – Fórum – Programujte.comZjištění posledního písmena – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

14. 12. 2006   #1
-
0
-

CAW potřeboval bych poradit delam jednoduchou app a potřebuju aby se při zadávání jména zjistilo jeho poslední písmeno abych to potom mohl použít v cyklech pls poradte !!??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Funguju na HYBRIDNÍ pohon
Pedro0
Stálý člen
14. 12. 2006   #2
-
0
-

To hybridfusion: Do čoho ukladáš to meno? Do char* alebo string?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
14. 12. 2006   #3
-
0
-

ukladam do char a chtel bych to pismeno dat do cyklu if . (Např .. "toto napsal "a to jméno" a kdyby bylo nakonci "a" tak byse to změnilo na "toto napsala")

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Funguju na HYBRIDNÍ pohon
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
14. 12. 2006   #4
-
0
-



char jmeno[] = "Pepa"; // tady si ulozime nake jmeno...
char posledni; // posledni pismeno

int delka = strlen(jmeno); // zjistime delku jmena
strcpy(&posledni, &jmeno[delka-1]);
// a zkopirujeme do promene "posledni";
//od delky musime odecist 1, protoze se pole cisluji od 0 a nikoliv od 1..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
14. 12. 2006   #5
-
0
-

Dikes kamo moc jsi mi pomohl.

ale i tak ten program je kokotina psal jsem to jenom tak zprdele sem se nudil (sem v c++ teprve u lekce 3 :( )

#include <iostream>

using namespace std;
int main()

{
// ČEŠTINA
char aa = 160; //
char cc = 159; //;
char ss = 231; //
char yy = 236; //
char ee = 130; //
char eee = 216; //;
char ii = 161; //
char rr = 253; //;
char zz = 190; //
char uu = 163; //


char age[100];
char name[100];
char pozdrav[100];
char posledni;

cout << "Pros" << ii << "m zadejte sv" << ee << " " << "jm" << ee << "no: ";
cin >> name;


int delka = strlen(name);
strcpy(&posledni, &name[delka-1]);


cout << "Nyn" << ii << " napi" << ss << " sv" << uu << "j v" << eee << "k: ";
cin >> age;
cout << "Ted napi" << ss << " tv" << uu << "j pozdrav: ";
cin >> pozdrav;
cout << "nVa" << ss << "e jm" << ee << "no je: " << name;
cout << "nV" << aa << ss << " v" << eee << "k je: " << age;

if (posledni == 'a')
cout << "nT" << ii << "mto se s v" << aa << "mi lou" << cc << ii << " : " << name << ", kter" << ee << " je: " << age << endl;
else
cout << "nT" << ii << "mto se s v" << aa << "mi lou" << cc << ii << " : " << name << ", kter" << ee << "mu je: " << age << endl;
cout << name << " v" << aa << "m je" << ss << "t" << eee << " chce zd" << eee << "lit: ";
cout << pozdrav << "!!!!";





cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Funguju na HYBRIDNÍ pohon
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý