Problem s prihlasovanim – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s prihlasovanim – PHP – Fórum – Programujte.comProblem s prihlasovanim – PHP – Fórum – Programujte.com

 

tribalcz0
Super člen
20. 8. 2012   #1
-
0
-

ahoj mam uz starsi script ale doted fungoval bez problemu ale jak pisi az doted takze k veci napred sem vlozim kod:

tady je formular:

<div id="footer">
    <div id="login">
      <h2>Přihlášení</h2>
      <p></p>
      <form action="login.php" method="post">
        <fieldset>
          <legend>Client Login</legend>
          <div class="fl_left">
            <input type="text"  name="nick" value="Nick&hellip;"  onfocus="this.value=(this.value=='Nick&hellip;')? '' : this.value ;" />
            <input type="password" name="heslo" value="Heslo&hellip;"  onfocus="this.value=(this.value=='Heslo&hellip;')? '' : this.value ;" />
          </div>
          <div class="fl_right">
            <input type="submit" name="submit" id="login_go" value="&raquo;" />
          </div>
        </fieldset>
      </form>
      <p><a rel="nofollow" href="#">&raquo; Obnovit Heslo</a> | <a rel="nofollow" href="?stranka=registrace">Založit účet &raquo;</a></p>
    </div>

a tady login.php ktery ma za ukol to zpracovat:

<?php
include "./connect.php";/* připojení k databázi */
$login = mysql_real_escape_string($_POST["nick"]);/* nick zadaný ve formuláři pro přihlašování */
$heslo = mysql_real_escape_string($_POST["heslo"]);/* heslo zadané ve formuláři pro přihlašování */
$md5heslo = md5($heslo);/* Pomocí funkce md5() heslo zahashujeme */
/* — DOTAZ K MYSQL PRO OVĚŘENÍ PŘIHLAŠOVACÍCH DAT — */
$dotaz = mysql_query("select * from uzivatele where login = '$login' and heslo = '$md5heslo'");
$overeni = mysql_num_rows($dotaz);
$row = mysql_fetch_array($dotaz);
if($overeni == 1) {
    session_start();
    $_SESSION['login'] = stripslashes($login);
    $_SESSION['id'] = $row["id"];
    header("Location: admin.php");
    die();
} else {
    echo"Zadal jsi špatný login nebo heslo!";
}
?>

a ted k problemu je to nejspis v souboru login php a jeji schopnosti porovnavat data pokud zadam neexistujiciho uzivatele tak mi spravne odpovi ze bylo zadano spane heslo nebo login ale kdyz zadam nespravne udaje tak se mi to spravne presmerje na strank admin.php kde mam podminku ze pokud je vse ok zobrazi se obsah a moznost odhlaseni pokud je neco spatne oznami to ze je stranka pristupna jen prihlasenym a to mi to prave zobrazii kdyz zadam spravne udaje :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
CZechBoY+4
Věrný člen
20. 8. 2012   #2
-
0
-

#1 tribalcz
nebude to tim $md5heslo v tom stringu do databáze?
zkus tam dát {$md5heslo}

MySQL nevrací žádnou chybu?

já spíš ověřuju jestli $row!==false (dotaz vrátil nějaký řádek)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
tribalcz0
Super člen
20. 8. 2012   #3
-
0
-

no databaze nevraci zadnou chybu skusil sem to a pokud opomenu to ze mi phpdesigner zacal sviti cercvene jako semafor tak se nic nestalo porad stejne

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
tribalcz0
Super člen
21. 8. 2012   #4
-
0
-

hmm zajimave kdyz pouziji cely syste pihlasovani na ciste strance bez vzhledu a jinychkodu tak vse funguje jak ma :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Problém v C — založil Robin

Problem — založil Ghosta

Problém — založil pali6

Problem — založil roonill

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý