Pridani polozky do ComboBox – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pridani polozky do ComboBox – Delphi – Fórum – Programujte.comPridani polozky do ComboBox – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dyžon0
Stálý člen
21. 8. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, ...

Zase takova hloupost, ale hledam to na netu a vsude to same.

Chtel bych za behu programu pridavat polozky do ComboBox, pouzil jsem k tomu Edit a Button.

ComboBox.Items.Add(Edit.Text);

jenze problem je v tom, ze to sice krasne funguje, ale kdyz program vypnu a zase spustim, tak jakoby se zmeny neulozily.

zkousel jsem i ...  ComboBox.Items.Insert(0,Edit.Text)   ....  ale je to to same ...

poradite prosim, ..  diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Reklama
Reklama
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
21. 8. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

ComboBox je normální objekt, který má nějaký atributy, a jedna z těch atributů je i Items. Po restartu aplikace bude teda i ComboBox "prázdný".

To je stejné, jako by sis od uživatele bral čísla, ukládal je do pole a divil se, že po restartu programu je to pole prázdné. Prostě si to budeš muset nějak uložit, před skončením programu, jestli to chceš použít i přístě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
dyžon0
Stálý člen
21. 8. 2012   #3
-
0
-

#2 TheOndrap

ok. diky, myslel jsem, ze se obejdu bez pridruzenyho textaku, ...  tak bohuzel ..

Vlastne mozna by to slo ulozit do  resources, ale to nevim, jestli jde za behu programu a budu si o tom muset neco precist.

kazdopadne dekuju za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
21. 8. 2012   #4
-
0
-

Kurde, kdybych nebyl línej a přihlásil se, hold sem mít plusík :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
dyžon0
Stálý člen
21. 8. 2012   #5
-
0
-

Bude asi lepsi to ulozit do .txt , ale nastava mi tady dalsi problem ...

Mam totiz ty ComboBoxy 4 a chtel bych,aby se jejich hodnoty ukladaly do jednoho souboru, treba po odstavcich,ktery by zacinaly nazvem ComboBoxu. Pocet polozek se bude samozrejme menit.
Nejak takhle:

ComboBox1
1.polozka
2.polozka
3.polozka

ComboBox2
1.polozka
2.polozka
3.polozka
4.polozka

ComboBox3
1.polozka
2.polozka

ComboBox4
1.polozka
2.polozka
3.polozka

bohuzel jediny co zatim dokazu je ulozit kazdej ComboBox do svyho souboru a to me neprijde moc dobry. respective to ulozeni bych asi zvladl pomoci Append, ale to nacteni fakt nevim ...

Pokud to vubec jde, poradi mi prosim nekdo ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
21. 8. 2012   #6
-
0
-

#4 TheOndrap
prihlas se, plusik ti dam ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
21. 8. 2012   #7
-
0
-

Ukladej to do ini souboru, co sekce to combobox. Horší bude pokud nějakou položku odstraníš - vymazat ji pak z ini, ale dá se to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
21. 8. 2012   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
21. 8. 2012   #9
-
0
-

#8 TheOndrap
Koukni na to, tam je napsano jakou Delphi poskutují podporu pro práci s INI soubory, takže můžeš hned číst/zapisovat . . což je mnohem pohodlnější i elegantnější, než to parsovat textově :) GL

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
dyžon0
Stálý člen
22. 8. 2012   #10
-
0
-

Diky za prispevky, pres .Ini to vypada jako nejlepsi reseni, nasel jsem i v jinych navodech podobny zapis.

jenze nemuzu nikde najit, zapis z ComboBoxu ...
WriteString, WriteInteger, WriteDate, ani WriteBool pro ComboBox.Items pouzit nejde ....

nevim, jak ziskat z ComboBox.Items hodnotu String, ...  zkousel jsem to prevest do ListBox.Items, to je v pohode, ale ani tady nemuzu ziskat String hodnotu ...  da se to nejak, nebo musim ten ComboBox rozlozit na jednotlivy Item,postupne kazdej priradit k promenne typu string a ukladat po jedne ... 

radsi bych, kdyby to slo nejak dohromady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.50.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
22. 8. 2012   #11
-
0
-

   

ComboBox.Items.Text
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
Řešení
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
22. 8. 2012   #12
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

nebo lépe

ComboBox.Items.DelimitedText
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
dyžon0
Stálý člen
22. 8. 2012   #13
-
0
-

#12 Sniper
Dikec,  tohle je ono ...  uz mi to funguje ...

uzavrel bych tohle vlakno, ale mam jeste drobnost ....

Edit s tlacitkem, ktery mi pridava dalsi zaznam do .Ini souboru mam v okne, ktery oteviram modalne, ale ikdyz dam do OnClose toho modalniho okna aby se nacetly Items ComboBoxu z .Ini souboru, tak se po zavreni v ComboBoxu novej udaj stejne neukaze, az kdyz okno zavru a zase otevru ...

Jinymi slovy mam form1, tlacitkem otevru Modal Form2,na kterym jsou komboboxy a dalsim tlacitkem se otevre Modal Form3, ve kterym pridavam novou hodnotu do ComboBoxu.
nacitani hodnot z .Ini souboru mam v udalosti OnCreate Form2 a OnClose Form3
ukladani mam v OnClose Form 3 pred nacitanim  ( radek vys)

tak nevim kde je chyba 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
23. 8. 2012   #14
-
0
-

To je celý nějaký zmatený. Co to udělat tak, že přidáš hodnoty přímo do ComboBoxů, a ukládání do ini provést jenom jednou až při vypínání programu (načítání taky jednou - při startu).

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
dyžon0
Stálý člen
23. 8. 2012   #15
-
0
-

no mozna to vypada zmatene, ale prave z ComboBoxu se mi ukladaji konstanty do tabulky, mam na formulari i Edity,kde je jedno, co se zapise, ale z Comboboxu potrebuju vybirat jen z nabizenych moznosti. Nejsem schopnej ted presne vypsat vsechny moznosti a proto je potrebuju pridavat za behu programu.

Takze stane se mi, ze musim pridat nejakou novou konstantu do ComboBoxu a hned s ni pracovat (ulozit do tabulky), proto potrebuju,aby se mi v tom ComboBoxu zobrazila hned jeste pred vypnutim programu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
23. 8. 2012   #16
-
+1
-
Zajímavé

No, a co ti brání při přidávání udělat

ComboBox.Items.Add(hodnota);

a ukládat celej seznam až na konci? Já jsem to pochopil tak (kdyžtak mě oprav), že máš form (jestli je modální je vedlejší), kde máš jeden nebo více ComboBoxů, kdy při kliku na tlačítko (nebo přes dropdown menu, to je fuk) se ti otevře další form, kde zadáš novou položku do CB a při odsouhlasení se tato přidá. Je to tak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
dyžon0
Stálý člen
24. 8. 2012   #17
-
0
-

#16 Sniper

Jasne, uz jsem z toho celej zmatenej, ze jsem uplne zapomel resit veci tou nejjednodussi cestou.
Diky, ze jsi me nakop zpatky do logickyho mysleni :o))

Dekuji vsem za prispevky a za pomoc v tomhle vlaknu, pluska jsem rozdal a vlakno tim povazuji za vyresene.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Položky menu — založil To kdybych věděl

JList - výběr položky — založil Nicolas

Přeházené položky v menu — založil Janina

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý