Jak smazat data, aby nemohla být obnovena? – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak smazat data, aby nemohla být obnovena? – OS - Windows – Fórum – Programujte.comJak smazat data, aby nemohla být obnovena? – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
zeho010
Newbie
22. 8. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

dokázal by mi někdo poradit jak smazat data tak, aby nemohla být obnovena?

K údržbě notebooku používám Glary utilities PRO a Tune Up Utilities, k rychlému mazání CCleaner

všechny uvedené již několik let a jsem spokojený.

Ale pokud mám v úmyslu smazat všechna skrytá, smazaná data, nevím jak.

Glary utilities shredder dokáže roztrhat pouze data, která mu určím. Logicky ale všechny skrytá, smazaná, ale ne úplně odstraněná data nemohu najít, ani určit.

Pokud dám obnovit soubory, nalezne mi Obnovovač 120.000 dat možných k obnově, včetně 20.000 emailů.

Není možné tyto nijak smazat. Zkoušel jsem je do nějaké složky obnovit, a pak shrederrem roztrhat. Při dalším obnovení opět přes 120tis dat a 20.000 emailů nalezeno.

Nejde nějak najít a zcela odstranit data tak, abych např, při spuštění programu na obnovu dat zjistil, že nebyla žádná nalezena?

Prosím ne programy, které roztrhají data, která jim určíte, ale takové, které i najdou data, která jsou skrytá a pak je roztrhají a smažou tak, aby nebyla nalezena.

moc díky za nápady  a rady.

H.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.43.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
22. 8. 2012   #2
-
0
-

#1 zeho01
To záleží na tom, jaký předpokládáš postup při obnovení a kolik se dá čekat, že do toho bude ten záškodník investovat. Obecně je jedinou poměrně spolehlivou metodou jak data zničit mechanické zničení disku a hlavně ploten.

Programů existuje hodně, ale žádný data nesmaže opravdu na 100 %, rozhodně ne žádný freewarový.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
zeho010
Newbie
22. 8. 2012   #3
-
0
-

No díky. O záškodníka ani nejde. Jen jsem si říkal, že by stálo za to jednou za čas totálně zničit smazaná data, aby nezabírala místo? např těch 20tis emailů je zbytečné v PC mít ne?

Nahlásit jako SPAM
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
22. 8. 2012   #4
-
0
-

Ale pokud máš data smazaná, tak ti přece na disku místo nezabírají. Jen tam jsou fyzicky přítomna, ale s příznakem smazáno. A v případě potřeby jsou přesány novými daty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
zeho010
Newbie
22. 8. 2012   #5
-
0
-

jo aha, to jsem nevěděl, myslel jsem, že tam jsou pořád.

tak to je fajn

díky

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý