Zdravím. Chtěla bych se zeptat, Učím se teď na jednom příkladu jde o program kde uživatel zadá číselný kód a vyjede mu co ten kod znamená. Nejlepší příklad asi 1022 = chleba, 2033 = rohliky. Můj dotaz zní jak udělat koncovej součet
tzn. uživatel zadá (Q) a tim se vyjede seznam co vše namačkal ( Chleba,máslo,rohlíky atd-) + sečte cenu.
samozrejme u ty mapy to pak bude cislo produktu jako klic a hodnota pak objekt s nazvem, cenou a treba metodou, ktery hodis pocet kusu a ona ti vyflusne celkovou cenu pro zbozi.. nebo treba predat pocet a sumu a zapise se to tam
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Udělej to přes pole ... vlastně zásobník pokud víš co to je ... pochybuji o tom takže stručně
Udělej si pole na počet hodnot třeba 1-50 kde bude 50 kódů a k těm kódům přiřadíš libovolej prvek třeba ten rohlik = 1; a když uživatel zadá 1 tak bude chtít rohlik fajn a když budes chtít vypsat všechny co uživatel vybral tak jednoduše vykreslíš pole které bylo vybráno třeba přiklad :
pokud si zadal kód tak se do toho pole přidá nějaka proměnná a při vykreslování.. pokud tam ta proměnná bude tak se vykreslí.. pokud ne nevykreslí se nic a tim zjistíš co vše uživatel zadal
TIP : tohle je databáze a ta se v C/C++ nedělá na to je SQL
#12Luckaa
btw dělat funkce na každý prvek zvlášť je pěkná kravina napiš mi na email winitrixx@gmail.com mrknem se na to já ti pomůžu se zdrojákem takové "how to make"
#13Atheo
Takže pokud sem pochopila pokud neznám SQL tak tento program nedokončím ? Myslela sem, to tak že cena chleba 1000g je 20kč když uživatel zadá 4x chleba = 80 pak zada třeba 2x 500g chleba cena 15kč = 30
součet = 110 kč ... někde to udělat ? ... Jinak k zásobníkům sem se ještě nedostala.
#16Luckaa
sprav si ďalšiu premennú: 'celkova_cena', nastav ju na hodnotu 0 a v tom switch-y ktorí tam máš keď narazíš na chleba tak k do premennej 'celkova_cena' pridáš cenu toho chleba (počet*cena). Na konci tú cenu vypíšeš.
ps: premennú 'celkova_cena' deklaruj pred cyklus v ktorom je ten switch.
Skús to písať bez diakritiky, nielen že ten kód vyzerá strašne, ešte aj v termináli mam samé otázniky :)
Prípadne použi UTF-8/16
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Jaj co v tom pořád hledáš za složitosti? Atheo se ti snaží říct, že bys měla udělat jakýsi nákupní košík = pole do něhož budeš postupně ukládat zakoupené věci respektive číselné kódy .. uživatel zadá 1022, ty to projedeš nějaký switch-case, zjistíš že je to chleba a vypíšeš cenu za chleba (půlka chleba a celej chleba budou mít jiný kody) .. do pole na index i zadáš 1022, zvedneš i a vyzveš uživatele k další volbe .. pokud uživatel zadá Q, projedeš cyklem pole zase a vypíšeš, co má v košíku + kolik to stojí a přičteš to k nějakému total_souctu.
Rozumíš?
Jinak až pronikneš do OOP poznáš jak je to všechno jednoduchý :)
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !! Fakulta aplikovaných vědwww.fav.zcu.cz "Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
#21TheOndrap
Dobře :) mějte semnou přeci jen trošku trpělivost já se učím a mé znalosti nesahají tak daleko..mám zájem se to naučit a proto se ptám :) ... mno problém bude v tom že nevím jak udělat tu další poměnou a vložit ji do toho :(
#24Luckaa
Dyk tě nikdo "nekárá" .. ale já mám pořád pocit, že točíme dokola to samé .. formuluj dotazy a my se budeme snažit ti na ně odpovědět. Případně koukni do toho maila, který ti Atheo-Mirror's Edge :P poslal
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !! Fakulta aplikovaných vědwww.fav.zcu.cz "Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"