Convert int na textbox – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Convert int na textbox – .NET – Fórum – Programujte.comConvert int na textbox – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
antybart0
Návštěvník
22. 8. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,  v kodu mám toto a myslím si že by to mělo fungovat, ale nefunguje

bool zasah = vzOdStredu <= polomer;
            if (zasah)
            {
                int trefKulicku = 0;
                trefKulicku = Convert.ToInt32(textbox_zasahy.Text);// při běhu zachytí vyjímku
                trefKulicku++;
                textbox_zasahy.Text = trefKulicku.ToString();
                panel_hry.Refresh();
            }

a zobrazí se mi tam odkaz sem http://msdn.microsoft.com/query/dev10.query?appId=Dev10IDEF1&l=EN-US&k=k(EHFORMAT);k(TargetFrameworkMoniker-%22.NETFRAMEWORK%2cVERSION%3dV4.0%22);k(DevLang-CSHARP)&rd=true a z toho jsem pochopil že je problém v parsování, ale mělo by to být dobře ne? Jinak tuhle část jsem viděl v jiném kodu a tam to dělá to co má. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
22. 8. 2012   #2
-
0
-

#1 antybart
kód je v pořádku, spíš do toho textboxu leze něco jinýho, než číslo, protože to nikde nemáš ošetřený (proto to vyhodí vyjímku)... pokud tam zadáš pouze číslo, tak to musí fungovat

v každým případě to doporučuju jako... 

bool zasah = (vzOdStredu <= polomer);
int trefKulicku;

if (zasah && int.TryParse(textbox.Text, out trefKulicku))
{
    trefKulicku++;
    textbox_zasahy.Text = trefKulicku.ToString();
    panel_hry.Refresh();   
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Mutagen0
Super člen
22. 8. 2012   #3
-
0
-

#1 antybart
Zkus použít

Int32.Parse(textbox_zasahy.Text);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
antybart0
Návštěvník
22. 8. 2012   #4
-
0
-

jo,už to vyjímku nevyvolá, ale stejně v tom textboxu se to číslo nezobrazí, ve vlastnostech textboxu jsem nastavil jenom multiline na true, enabled na false a readonly na true, tak to nechápu. nevíte co na tom muze byt špatně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
ingiraxo+15
Grafoman
22. 8. 2012   #5
-
0
-

zobrazí se ti, ale tím, že to máš vypnutý, tak je textbox zašedlej a text je taky šedej... pokud máš nějaký vlastní barvy, takk text nemusí být vůbec vidět... bohatě stačí zapnout readonly, to enabled zapni

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý