Winapi navržené pouze pro c? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Winapi navržené pouze pro c? – C / C++ – Fórum – Programujte.comWinapi navržené pouze pro c? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Damian
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
22. 8. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, klasické winapi z těchto stránek: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms645505(v=vs.85).aspx je použitelné pouze pro jazyk c/c++? Například visual studio používá jiné winapi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
22. 8. 2012   #2
-
0
-

No, wiki říká:

"Windows API (neformálně WinAPI) je API vyvinuté firmou Microsoft pro operační systém Microsoft Windows. Všechny programy v Microsoft Windows musí nezávisle na použitém programovacím jazyce komunikovat prostřednictvím Windows API, které obsahuje nejen základní funkce, ale i funkce pro vytváření uživatelského rozhraní a další."

Takže já myslím že tak :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
yaqwsx+9
Posthunter
23. 8. 2012   #3
-
0
-

Windows API je primárně navrženo pro jazyk C (proto používá ukazatele, struktury, hromadu funkcí a ne třídy). Tím primárním mám na mysli to, že je automaticky dodáváno s hlavičkovými soubory, které stačí includnout a používat.

V jiných jazycích je možné také volat libovolnou funkci WinAPI - ale musíš prvně tuto funkci ručně načíst s DLL knihovny. Proto mívají ostatní jazyky nějakou svou specifickou knihovnu/framework, která volání celého WinAPI znovu obaluje - např. WinForms, Qt, wxWidgets nebo např. Java.

Takže sturčuná odpověď - používá se WinAPI (není prozatím jiný způsob), ale jde o to kolik je mezi ním a uživatelským kódem dalších vrstev, které jeho volání zaobalují.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.35.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý