Jaký kompilátor na jazyk C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jaký kompilátor na jazyk C – C / C++ – Fórum – Programujte.comJaký kompilátor na jazyk C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
micha4074740
Newbie
23. 8. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den scháním nějaký funkční kompilátor na jazyk c

zkoušel jsem  rýzné kompilátory ,ale žádný mi nefungoval (kod který sem skoušel přeložit sem našel na internetu a měl vypsat nějaký text)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.180.37.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
23. 8. 2012   #2
-
0
-

Najprv napíš na aký OS a inštrukčnú sadu ho chceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
micha4074740
Newbie
23. 8. 2012   #3
-
0
-

windows 7 a sadu Mingb

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.180.37.–
ingiraxo+15
Grafoman
23. 8. 2012   #4
-
0
-

pokud ses na windowsu, proč si jednoduše nenainstalujes VisualStudio?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
micha4074740
Newbie
23. 8. 2012   #5
-
0
-

no je tam jazyk c++ a když sem skoušel psát v C tak to neumělo nějaké příkazi C nebo jestli se to tam musí nějak nastavit na C ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.180.37.–
vitamin+8
Grafoman
23. 8. 2012   #6
-
0
-

Vo VS si môžeš založiť rôzne projekty pre rôzne jazyky. Niektoré sú si aj podobne ako C# a C++/CLI, ak si vybereš čistý konzolový c projekt tak by si nemal mať problémi

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
ingiraxo+15
Grafoman
24. 8. 2012   #7
-
+1
-
Zajímavé

#5 micha407474
VS projekt pro C nemá, má jen pro C++ a potom v nastavení projektu musíš změnit kompilátor na C (výchozí je pro C++)

aby to neumělo příkazy je nesmysl, spíš potřebujes include hlavičky, aby si mohl některý funkce (nevim jaký máš na mysli)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Atheo+4
Stálý člen
24. 8. 2012   #8
-
0
-

#1 micha407474


Za prvé není to KOMPILÁTOR  ale IDE! Kompilátor je uplně něco jiného nevím proč tomu tak každý říká ... není tomu tak je to chybně! Každopádně doporučuji IDE Code::Blocks je kompatibilní s windows tak linux a tak samozdřejmě i mac a je užitečný na větší projekty + skvělá práce s IDE nebo také VISUAL STUDIO ale hlavně NEpoužívat DEV-CPP to je největší shit mezi IDE!

Pokud mě teď budeš chtít setřít a že jsi opravdu chtěl čistě kopilátor a ne IDE tak doporučuji GNU GCC samozřejmě. :)

Tomáš

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Atheo+4
Stálý člen
24. 8. 2012   #9
-
0
-

#8 Atheo
+ jak říká ingiraxo VISUAL je pro C++ ale C++ bere snad vše i z jazyka C takže by v tom neměl být problém ale pořiď si radši ted Code::Blocks je pro C tak i C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 8. 2012   #10
-
0
-

#9 Atheo
visual c++ je kompilátor jazyka C++, visual studio je IDE (mimochodem snad nejlepší co existuje)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 8. 2012   #11
-
0
-

Pokud se něco nezměnilo, tak nejlepší kompilátor pro C je LCC.

No a nejlepší IDE na woknech je samozřejmě VS :).

A pokud ti nejde nějaký kód, tak ho sem dej nebo klidně v něm může být i chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
micha4074740
Newbie
24. 8. 2012   #12
-
0
-

tak uz sem na to přišel jak sprovoznit visual studio,chci se zeptat ted když mám kod hotovej když dám skoušení funguje,tak kde ho mám skompletovat ,aby program šel pustit sám o sobě bez visual studio

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.180.37.–
ingiraxo+15
Grafoman
24. 8. 2012   #13
-
0
-

#12 micha407474
když něco kompiluješ, tak tam máš 2 možnosti (debug/release).. pokud něco zkoušíš, tak je výchozí debug (aby tam bylo možné debugovat).. pokud to máš hotový, tak změn kompilaci na release

.exe budeš mít v tom projektu ve složce "release" a pro debug v "debug"

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
micha4074740
Newbie
24. 8. 2012   #14
-
0
-

 Tady je ten program ,boužel když ho nechám zkompletovat tak jen problikne. Co stím ve Visual studio v režimu bez debug funguje.

int main(int argc, char **argv)
{
  printf("hello world!\n");
  return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.180.37.–
vitamin+8
Grafoman
24. 8. 2012   #15
-
0
-

#14 micha407474
Na to sa dá napísať len toto: UTFG!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
micha4074740
Newbie
24. 8. 2012   #16
-
0
-

no práve tenhle program sem našel na google a několikrát a i tak nejde 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.180.37.–
KIIV+42
God of flame
24. 8. 2012   #17
-
0
-

ale on jde, jen je pro konzoli a ta ve woknouzech je priserne rychla na zobrazeni programu, ktery hned skonci

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
24. 8. 2012   #18
-
0
-

si dej před ten return nějaký system("PAUSE"); .. tak je to v C, nevím jak v C++ .. kluci ti to napíšou přesněji

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 8. 2012   #19
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
ingiraxo+15
Grafoman
24. 8. 2012   #20
-
0
-

Tak tohle mi přijde, jako když chce uklízeč ve fabrice dělat atomového inženýra...

napřed by sis o tom měl něco přečíst a nahodit logický myšlení... když vidíš, že tam je jen řádek pro vypsání a pak se má program ukončit, tak co myslíš, že se stane, když ho potom spustíš ?!

ano přesně... vypíše text a ukončí se, ale dnešní doba nemá procesory kolem pár Hz, ale GHz, což nepotřehneš...

řešení tvého problému je, že po vypsání textu to musíš nějak zastavit.. např. nad "return 0" dopis getchar();

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Atheo+4
Stálý člen
24. 8. 2012   #21
-
0
-

#16 micha407474
nečetl jsem co psali ostatní možná už tu odpoveď je každopádně ten program funguje alias "problikne" a teď si řekneme proč.

int main(int argc, char **argv)
{
  printf("hello world!\n");
  return 0;
}

jednak (int argc, char **argv) zbytečné, dále na tohle stačí mít v hlavičkovém souboru stdio.h alias

#include <stdio.h>

Dále

printf("hello world!\n");
return 0;

Výstup z programuje je "hello world!" a odřádkuje kód return 0; ukončí program! to proběhne asi během půl sekundy což znamená že se program ukončí protože tak je to v kódu napsané (return 0;) ale když to uděláš následovně tak vše pujde jak  má.

#include <stdio.h>

int main()
{
	printf("Hello world");
	system("pause");
	return 0;
}
// NEBO
int main()
{
	printf("Hello world");
	getch(); // na windows platformu 
	return 0;
}
// NEBO
int main()
{
	printf("Hello world");
	getchar();
	return 0;
}
// NEBO
int main()
{
	printf("Hello world");
	getche();
	return 0;
}
// nebo 
#include <stdio.h>
#include <windows.h>

int main()
{
	printf("Hello world!");
	Sleep(1000);
	return 0;
}
// Sleep (S velkým s) zastaví chod programu na 1000ms = 1sekunda takže to můžes vidět a neproblikne to jen... na funkci Sleep musíš mít includovaný hlavičkový soubor windows.h

Nicméně koukám že začínáš a začátky jsou těžké zkus se podívat na http://www.devbook.cz/c-cecko-programy-hry-zdrojaky-priklady píšu tam tutoriály a tak podobně tak určitě dobrý začátek a  pokud budeš mít nějaký problém tak winitrixx@gmail.com a můžem si říct proč/co a jak :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
ingiraxo+15
Grafoman
24. 8. 2012   #22
-
0
-

#21 Atheo
parametry v main() nejsou zbytečný.. spíš nejsou potřebný, ale pokud bude chtít parametry při spuštění, tak nemá jinou možnost než je tam nechat

ještě se používá pro zastavení conio, což je nejlepší volba, pokud v konzoli nechces mít nic jiného, než výpis z programu

#include <conio.h>

int main(...)
{
    ...
    
    while (!kbhit()); // ceka na stisk klavesy
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Atheo+4
Stálý člen
24. 8. 2012   #23
-
0
-

#22 ingiraxo
to mozná jen v tom vasem uzasnym visual studiu parametry nejsou dulezity staci tam svihnout void pokud nevis co to znamena use google tyhle parametry jsou pri takovych programech scela zbytecne

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
hlucheucho+10
Posthunter
24. 8. 2012   #24
-
0
-

Ještě jedna možnost: spustit příkazový řádek z nab. Start a v "DOSovském" okně aplikaci spustit jak se to dělalo v DOSu. Dokud okno nezavře, zůstane v něm i to "hello world"

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Atheo+4
Stálý člen
24. 8. 2012   #25
-
0
-

#24 hlucheucho
ještě bych dodal v Code::Blocks IDE není třeba žádný zbytečný system("pause"); a podobně jednak to zatěžuje buffer viz getch(); v IDE Code::Blocks se ti program automaticky před ukončením pausne sám jako v linuxu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
ingiraxo+15
Grafoman
24. 8. 2012   #26
-
0
-

#23 Atheo
void je to samí, jako kdyby tam nebyl... ale docela by mě zajímalo, jak určíš vstuupní parametry, když main nebude mít parametry O_o

pokud to jde nějak obejít třeba přes winapi nebo jinak, tak to nevim, ale rozhodně tohle je jednodušší cesta (pokud je tam napíšeš)

a to naše užásný VS je tam píše, protože by tam být měli, ale souhlasim s tim, že když nepoužíváš parametry, tam nechat main bez nich :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Atheo+4
Stálý člen
24. 8. 2012   #27
-
0
-

#26 ingiraxo
void neni "jako by tam nebyl" void je "zatim bez parametru" vstupni parametry NEJSOU potřeba při programu který má jen vystup hello world ^^

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Atheo+4
Stálý člen
24. 8. 2012   #28
-
0
-

#27 Atheo
a hlavně 

int main(void)
{
}

// je "gramaticky" správně!
int main()
{
}
// je "gramaticky" špatně né uplně špatně ale 100% správnost to není! na to pozor
// pokud budou potřeba parametry tak se void da pryč a už se pojede

void funkce(int,int);
int main(int i, int j) // proměnné cyklů
{
	funkce(1,1);
	return 0;
}
void funkce(int x,int y)
{
// funkce pro souradnice
}

a už stačí nebudu se tu hádat o základních věcech jako je funkce main a jeho parametry to už není k tématu.

Tomáš

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Atheo+4
Stálý člen
24. 8. 2012   #29
-
0
-

#1 micha407474

ještě bych dodal nepoužívej globální proměnné :D to by tě v práci mohlo stát i místo ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
24. 8. 2012   #30
-
0
-

Děcka, když víte kulový, tak držte kušnu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Atheo+4
Stálý člen
24. 8. 2012   #31
-
0
-

#30 zlz
pokud myslíš mě tak to si vyprošuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
vitamin+8
Grafoman
24. 8. 2012   #32
-
+1
-
Zajímavé

V jazyku C je rozdiel medzi fnc(void) a fnc().

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Atheo+4
Stálý člen
24. 8. 2012   #33
-
0
-

#32 vitamin
v C určitě v C++ nevím neumím ale tady se bavíme o C tak obhajuji zkutečnost :D a fakt 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

Podobná vlákna

Jaký jazyk? — založil kvoky

Jaký prog. jazyk — založil David10101

Jaký programovací jazyk — založil liborb

Jaký jazyk je moderní? — založil tazatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý