Java shape čtverec – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java shape čtverec – Java – Fórum – Programujte.comJava shape čtverec – Java – Fórum – Programujte.com

 

Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
23. 8. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych vytvořit nějaký čtverec v Jave. koukal jsem že to jde nějak přes funkci shape nebo nějak tak. prosím o radu případně stránku nebo knihu kde můžu tento materiál nastudovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.45.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
23. 8. 2012   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
24. 8. 2012   #3
-
0
-

já mam jednoduchý program. Je o tom že tam na plátně jsou tlačítka  doprava, doleva, nahoru, dolu a pomocí nich ovládám čtverec. Já to napsal ale není to dokonalý protože ten  čtverec jsem vypreparoval z nějaký aplikace. pro jistotu přiložím můj kód. Nejsem žádný velký programátor. ještě jedna věc. neumím resetovat plátno takže mam tam setVisible(true a false) občas se to nenačte tak stačí maximalizovat plátno.

package hraPKG;
import java.awt.Graphics;

import java.awt.event.ActionEvent;
import java.awt.event.ActionListener;

import javax.swing.JButton;
import javax.swing.JComponent;
import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JPanel;

class MC extends JComponent {
private static int osaY=325;
private static int osaX=325;
public  void paint(Graphics g) {
    g.fillRect (osaY, osaX, 50, 50);   
  }
  public void nastavX(int vysledekX){osaX=vysledekX; }
  public void nastavY(int vysledekY){osaY=vysledekY; }
  public int ziskejX(){return osaX; }
  public int ziskejY(){return osaY; }
}

public class Platno1 {
  public static void main(String[] a) {
final MC mc=new MC();
    final JFrame window = new JFrame();
    window.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
    window.setSize(700, 700);
    window.setResizable(true);
   
    window.getContentPane().add(new MC());
     JPanel pane=new JPanel();
   reset(window);
 


 
  JButton but1=new JButton("doprava");
   but1.addActionListener(new ActionListener() {
   
          public void actionPerformed(ActionEvent e)
          {
         
          int vysledek=mc.ziskejY();
          vysledek+=50;
          mc.nastavY(vysledek);
       reset(window);
       
       
          }
      });     
 
  JButton but2=new JButton("doleva ");
  but2.addActionListener(new ActionListener() {
   
          public void actionPerformed(ActionEvent e)
          {
           int vysledekY=mc.ziskejY();
           vysledekY-=50;
           mc.nastavY(vysledekY);
           reset(window);
      
          }
      });     
  JButton but3=new JButton("nahoru ");
  but3.addActionListener(new ActionListener() {
   
          public void actionPerformed(ActionEvent e)
          {
           int vysledekX=mc.ziskejX();
           vysledekX-=50;
           mc.nastavX(vysledekX);
           reset(window);
       
          }
      });     
  JButton but4=new JButton("dolu   ");
  but4.addActionListener(new ActionListener() {
   
          public void actionPerformed(ActionEvent e)
          {
           int vysledek=mc.ziskejX();
           vysledek+=50;
           mc.nastavX(vysledek);
           reset(window);
       
          }
      });     
  JButton but5=new JButton("uložit ");
  but5.addActionListener(new ActionListener() {
   
          public void actionPerformed(ActionEvent e)
          {
             
          }
      });     
  JButton but6=new JButton("načíst ");
  but6.addActionListener(new ActionListener() {
   
          public void actionPerformed(ActionEvent e)
          {
             
          }
      });     
  JButton but7=new JButton("reset  ");
  but7.addActionListener(new ActionListener() {
   
          public void actionPerformed(ActionEvent e)
          {
            int vysledekX=mc.ziskejX();
               mc.nastavX(vysledekX);
            int vysledekY=mc.ziskejY();
               mc.nastavX(vysledekY);
               reset(window);
            
            
          }
      });  
 
  window.add(pane);
  pane.add(but1 ); pane.add(but2 ); pane.add(but3 ); pane.add(but4 ); pane.add(but5 ); pane.add(but6 ); pane.add(but7 );
 
   }

public static void reset(JFrame window) {
window.setVisible(false);
window.setVisible(true);
      }
  }

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.45.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
25. 8. 2012   #4
-
0
-

   

import java.awt.*;
import java.awt.event.*;
import javax.swing.*;

class MC extends JComponent {
	private int osaX = 325;
	private int osaY = 325;

	public void paint(Graphics g) {
		g.fillRect(osaX, osaY, 50, 50);
	}

	public void nastavX(int X) { osaX = X; }
	public void nastavY(int Y) { osaY = Y; }
	public int ziskejX() { return osaX; }
	public int ziskejY() { return osaY; }
}

public class Platno1 {
	public static void main(String[] a) {
		final MC mc = new MC();
		final JFrame frame = new JFrame();

		frame.setSize(700, 700);
		frame.setResizable(true);
		frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
		
		JButton but1 = new JButton("doprava");
		but1.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				mc.nastavX(mc.ziskejX() + 50);
				mc.repaint();
			}
		});

		JButton but2 = new JButton("doleva ");
		but2.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				mc.nastavX(mc.ziskejX() - 50);
				mc.repaint();
			}
		});

		JButton but3 = new JButton("nahoru ");
		but3.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				mc.nastavY(mc.ziskejY() - 50);
				mc.repaint();
			}
		});

		JButton but4 = new JButton("dolu   ");
		but4.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				mc.nastavY(mc.ziskejY() + 50);
				mc.repaint();
			}
		});

		JButton but5 = new JButton("uložit ");
		but5.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
			}
		});

		JButton but6 = new JButton("načíst ");
		but6.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
			}
		});

		JButton but7 = new JButton("reset  ");
		but7.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				mc.nastavX(mc.getWidth() / 2);
				mc.nastavY(mc.getHeight() / 2);
				mc.repaint();
			}
		});

		JPanel panel1 = new JPanel();
		panel1.setBorder(BorderFactory.createLineBorder(Color.blue));

		panel1.add(but1);
		panel1.add(but2);
		panel1.add(but3);
		panel1.add(but4);
		panel1.add(but5);
		panel1.add(but6);
		panel1.add(but7);

		JPanel panel2 = new JPanel(new BorderLayout());
		panel2.setBorder(BorderFactory.createLineBorder(Color.red));
		panel2.add(mc, BorderLayout.CENTER);
		
		frame.getContentPane().add(panel1, BorderLayout.NORTH);
		frame.getContentPane().add(panel2, BorderLayout.CENTER);

		frame.setVisible(true);		
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
26. 8. 2012   #5
-
0
-

Díky moc ve všem se orientuji až na metodu getContentPane(). Co to je za metodu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.45.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Vytiskni čtverec * — založil klara

Čtverec podle čísla — založil LeArnie

Magický čtverec-náhodné čísla — založil Skywalker00

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý