PHP Game – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP Game – PHP – Fórum – Programujte.comPHP Game – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Yohaku0
Návštěvník
26. 8. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

chci se zeptat, jestli neexistuje nějaká kniha na vytvoření browser hry v PHP. Zkušennosti s programováním mám, jednu hru jsem i již vytvořil (http://jitai-flavus.mablog.eu/), chci jen prostě vědět víc... :D 

Nápad na hru už mám, ale ještě bych potřeboval postup při jejím vývoji. Při stavění hlavní třídy a konstruktoru, který web vytvoří, chci si to napsat na kousky, postupně, co mám dělat. Ale jsem moc líný... :D Nemohl by mi někdo napsat, alespoň do fáze přihlašování. Tedy vývojový diagram...

Předem děkuji za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
26. 8. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Framework? třeba? $this->user->login($username, $password); si prihlasenej ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.219.240.–
Yohaku0
Návštěvník
26. 8. 2012   #3
-
0
-

#2 Tomas
Ano, o Frameworku jsem uvažoval (Nette), ale zatím nemám takové zkušennosti s OOP...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Doomista+1
Stálý člen
26. 8. 2012   #4
-
0
-

poznámka k webu... správně je výměna, ne výmněna (boční menu) ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.64.222.–
Na vše stačí iostream...
Yohaku0
Návštěvník
26. 8. 2012   #5
-
0
-

#4 Doomista
Děkuji za poznámku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Franceq+1
Stálý člen
27. 8. 2012   #6
-
0
-

já teď pracuju na jedný hře...děláme na tom 2 programátoři, 2 grafici, 1 manager...je to docela sranda...
Používáme nette, takže nám odpadají blbosti o kterých mluvíš...
Celou aplikaci máme rozdělenou do modulů, kterým odpovídají specifické modely, ve kterých se odehrává veškerá logika...každý modul má své presentery, které propojují výsledky modelů s latte šablonami a vytvářejí formuláře (validuje je nějaká třída z nette automaticky). Presentery také zachytávají signály z ajaxových snippetů atd...Prostě to máme striktně oddělené model-presenter-view...přičemž model je logika presenter to spojuje a view je renderování dat...
Kdyby si chtěl dělat v Nette (některý lidi na ten framework nadávají, ale já ho mám fakt rád...je mi jasné, že to jde napsat i v pythonu a dalších jazycích, ale zatím jsem neměl důvod, protože nette mi dává vše co potřebuji, dokonce i relativní rychlost díky robotLoaderu), tak tady posílám pár užitečných odkazů...
http://doc.nette.org/cs/getting-started  nejdřív si přečti toto...takový motivační čtení, aby si věděl co můžeš od Nette očekávat
http://doc.nette.org/cs/installation jak nainstaloval nette
http://doc.nette.org/cs/quickstart po tomhle budeš schopnej udělat jednoduché weby, které budou mít relativně přehlednou strukturu
http://pla.nette.org/cs/ zde už je více informací než co budeš na hru potřebovat...většina věcí je sepsaná v přehledných kuchařkách nebo zpracovaná jako videa s komentářem a názornou ukázkou...
Jinak kdyby tě zajímalo něco ze zákulisí vývoje hry na které dělám, tak napiš na fffrantik@seznam.cz, můžeme pokecat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
Yohaku0
Návštěvník
27. 8. 2012   #7
-
0
-

K tomu Nette: byl to můj první nápad, quickstart jsem také našel, ale zkončil jsem u druhé kapitoly :D Například keywordy jako Namespace nebo Use jsem v životě neslyšel, ani jsem je nepoužil, tak ani nevím co znamenají. Na internetu jsem nenašel žádný přehledný článek (nebo seriál) o OOP, takže abstraktní třída je pro mne španělská vesnice, stejně jako modifikátor přístupu Protected.

Kdyby jsi byl tak hodný, a pomohl mi s nette, by bych moc rád.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Yohaku0
Návštěvník
27. 8. 2012   #8
-
0
-

S OOP jsem tedy začátečník, a proto je to pro mne tak těžké...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Franceq+1
Stálý člen
27. 8. 2012   #9
-
0
-

v podstatě to můžeš čanit i bez znalosti oop, sice to budou ze začátku prasárny, ale časem pochopíš proč to tak je a naučíš se to...ono oop není až tak, že na naučíš co je to třída, metoda, dědičnost atd... (jasně musíš to umět, ale není to úplně o tom) prostě oop není o syntaxi jako spíš o přístupu k problému...já se učím oop asi půl roku, nejsem odborník, ale učím se a sem tam pochopím něco nového...o tom to je, že děláš něco v praxi a zjistíš, že je to výhodný dělat tak a tak a že procedůra by byla jen na obtíž...rozhodně to není (jak si hodně začátečníku myslí), že procedůru obalíš třídou a máš OOP... :D
kdyžtak co se týče toho Nette, tak buď využíj forko, nebo diskuzní místnost nebo google nebo mi napiš na email...dám to nějaký jiný kontakt...třeba skype nebo facebook... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
Doomista+1
Stálý člen
27. 8. 2012   #10
-
0
-

Pro začátečníka je základní výhodou tříd fakt, že může používat stejné názvy proměnných a má to hlavně přehledně. dříve jsem v c++ vše řešil globálníma proměnnýma a funkcema a to začne být při větším programu nepřehledný. zato když máš třídu hráč, v ní proměnné x a y pro souřadnice, funkci pro zobrazení a pohyb, tak potom můžeš udělat naprosto stejný prototyp třídy 'nepřítel' a nemusíš pořád přepínat hlavičkové soubory s definicemi, abys věděl, že souřadnice nepřítele jsou e_x a ne enemy_x. protected (private v c++) jsem doteď taky nějak užitečně nevyužil, dělám to tak, že proměnné mám chráněné a funkce veřejné (což znamená, že pro interakci dvou různých tříd buď musíš využít přátele, kdy ono protected trochu ztrácí význam, anebo musíš definovat funkce navíc, pomocí kterých si dvě třídy budou povídat. na každý pád, ať to zní jakkoliv komplikovaně, neumím dneska už bez toho cokoliv udělat ;)

a vývojový diagram programu ti v obecných rysech tady může napsat kdokoliv i bez znalostí php, pokud by jsi přesně řekl co ta hra má dělat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.64.222.–
Na vše stačí iostream...
Yohaku0
Návštěvník
28. 8. 2012   #11
-
0
-

Rozhodl jsem se vytvořit vlastní framework. Takto vypadá adresář:

-core
-- db
--- class.dbSession.php
-- game
--- class.charSettings.php
--- ...
--- // tady jich je spousta...
-- module
--- class.getPage.php
--- class.header.php
--- class.languages.php
--- class.leftMenu.php
--- class.rightMenu.php
--- class.topMenu.php
--- class.textFormat.php
-graphic
-images
-interface
-msgs
-vars
-www
-- pages
-- module.php
-index.php
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
28. 8. 2012   #12
-
0
-

#11 Yohaku
Není to trochu velký cíl, když začínáš a ještě plně nechápeš ani OOP. Nebylo by lepší se nejdřív nějaký FW naučit používat, podívat se mu na střeva a zjistit, jak funguje. Možná pak objevíš, že ani nemá cenu psát nějaký nový.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Yohaku0
Návštěvník
28. 8. 2012   #13
-
0
-

#12 z_moravec
To jsem zkoušel (Nette), ale nechápu jeho syntaxy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
reciproke0
Návštěvník
28. 8. 2012   #14
-
0
-

#13 Yohaku
Vždyť je to php, kofigurace je NEON a šablony v Latte. Takže syntaxi čeho nechápeš? Jde o to začít a případně tamější fórum určitě poradí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.4.–
Franceq+1
Stálý člen
28. 8. 2012   #15
-
0
-

na syntaxi není co k chápání...jediné co stačí pochopit je to, že model-presenter-view, takže k problému přistupuješ trochu jinak...prostě nebastlíš php a html dokupy...navíc se se týče vlastního frameworku, tak je to opravdu těžké, určitě ti doporučuji naučit se již existující...nette nebudeš umět za den, pokud si nikdy nepracoval s obdobným frameworkem, je to běh na dlouhou trať...musíš jen vytrvat

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
28. 8. 2012   #16
-
0
-

#15 Franceq
mě právě příšlo, že Nette se učí dost rychle... stačí tak týden a už v tom napíšeš hodně kvalitní aplikace...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Franceq+1
Stálý člen
28. 8. 2012   #17
-
0
-

pokud jedeš podle jejich tutoriálu a znáš základy OOP, tak určitě... :)

EDIT:
i když o té kvalitě by se také dalo pochybovat...dost u sebe pozoruji jev, že přepisuji třeba 3x aplikaci po měsíci. Prostě se naučím jak se to dá udělat mnohem lépe, tak se mi zdá minulé řešení jako "prasárna".

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
28. 8. 2012   #18
-
0
-

#17 Franceq
to je jasné...  také občas žasnu, co jsem dokázal napsat např. před rokem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
28. 12. 2015   #19
-
0
-

Ahoj, máš tam vážnou bezpečnostní chybu. Náštěvník může do jména při registraci vložit jakýkoliv javascript kód třeba "<script> alert('TEXT'); </script>" a jakmile toto jméno respetivě skript vypíšeš jinému uživateli tak to ten script provede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.152.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Delphi in game — založil Arlene

Game Maker — založil Samuel Lehotský

Tkinter Game — založil Hike Mike

C# game develop — založil qwertys

Battleship game — založil Philias

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý