Vývojové prostředí – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vývojové prostředí – C / C++ – Fórum – Programujte.comVývojové prostředí – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dominik
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
26. 8. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, měl bych dotaz ohledně toho jak funguje jakékoliv vývojové prostředí na C/C++. Zkoušel jsem pár věcí v pythonu a tam jsme byl zvyklý na ">>>" tedy, že cokoliv jsem napsal, tak mi okamžitě po stistnutí Enter ukázalo, zdali jsem zadal příkaz správně a vyhodilo to nějaký výsledek a nebo špatně a chybu. Jednuduše nevím jak si v C zkontrolovat to co napíši. Zatím pracuji v Dev-C++ a budu vděčný za každou radu.
Předem děkuji za odpověd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.164.219.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
26. 8. 2012   #2
-
0
-

nevim jak přímo to má řešené Dev-C++, ale doporučuji jiný IDE... např. pokud si na Windowsu, tak VisualStudio

zkontrolovat si to můžeš několika způsoby:

1) většina IDE (nevim jak Dev-C) kontroluje syntaxi při psaní (podtrhne špatnou syntax)

2) skompiluješ to a pokud to pojede tak to jede a pokud to někdo hodí chybu tak debugneš

3) pro VS je addon (teď nevim jestli umí i C++), že to kompiluje za chodu, při psaní kódu (vhodný pro menší app)

ale pokud si začátečník, což asi ano, tak doporučuji VisualStudio, dělá se v tom snáze.. to Dev-C mi přijde takový zastaralý a spíše pro lehce pokročilý už, protože (nevim jak tomu je teď) nemá některé dobré vlastnosti jako ostatní IDE

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Doomista+1
Stálý člen
26. 8. 2012   #3
-
0
-

Dev-Cpp nepodtrhuje špatnou syntax, jen pokud jde o klíčové slovo jazyka, tak ho napíše tučně, jinak musíš kompilovat a kontrolovat.

#2 ingiraxo
Mě osobně teda přijde přehlednější dev.cpp, když člověk udělá jednoduchý kód, třebas i v texťáku, stačí jen otevřít v IDE a ctrl+f9 bez nutnosti dělat cokoliv dalšího

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.64.222.–
Na vše stačí iostream...
Atheo+4
Stálý člen
26. 8. 2012   #4
-
0
-

#3 Doomista
nebo staci jen 

sudo apt-get install joe

joe&

ctrl + xx (tusim)

gcc soubor.c -o soubor ^^ a je to lepsi jak nejakej DevCpp ale doporucuju Code::Blocks = multiplatformní a super IDE

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
26. 8. 2012   #5
-
0
-

 #2 ingiraxo

Určitě se připojuju. Jak bylo v posledních několika podobných diskuzích zmíněno, VS má jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) kompilátorů pro Win, kontroluje syntax a pokud existuje i addon na on-fly kompilaci, tak ti umí zvýraznit i ostatní chyby.

Nebo potom třeba nějaké univerzální IDE, jako je Eclipse

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
Doomista+1
Stálý člen
26. 8. 2012   #6
-
0
-

#4 Atheo
mám winXP, na obou počítačích co mám. sudo fakt nebude fachat ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.64.222.–
Na vše stačí iostream...
Atheo+4
Stálý člen
27. 8. 2012   #7
-
-3
-
Otravné

#6 Doomista
sudo nainstaluj si Linux... okay tak šup šup:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Doomista+1
Stálý člen
27. 8. 2012   #8
-
0
-

#7 Atheo
abort

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.64.222.–
Na vše stačí iostream...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 132 hostů

Podobná vlákna

Vývojové prostředí — založil Kenvelo

Vyvojove prostredi — založil ondrej

Vývojové prostředí — založil Zelenáč

Vývojové prostředí — založil gajasek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý