Zprovoznění IIS – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zprovoznění IIS – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.comZprovoznění IIS – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com

 

Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
27. 8. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, používám windows server 2003, na kterém mám nainstalované EASYPHP a IIS. Na EASYPHP (apache + php + mysql) mi běží 2 webové projekty. Apache naslouchá na portu 80. Potřeboval bych poradit jak bych můžu nastavit IIS tak abych naslouchal na portu 8080. Když jsem zkoušel upravit nastavení IIS a pak jsem zadal URL adresu http://neco tak se mi zobrazila 403 a v patičce bylo uvedeno Apache. Verze IIS 6.0

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 8. 2012   #2
-
0
-

prirozene, kdyz mas na portu 80 apache a pak nacitas stranku z portu 80 tak tam bude zase apache...

kdyz nactes stranku z portu 8080 tak by tam mohl byt IIS (pokud facha)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
27. 8. 2012   #3
-
0
-

Apache funguje v pořádku.v IIS mám nastaven port 8080, ale zobrazí se jen Error 403

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 8. 2012   #4
-
0
-

tak jeste zkontrolovat jestli apache neni rychlejsi a nezabere port driv

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.44.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
28. 8. 2012   #5
-
0
-

Máš nějaký nápad jak to otestovat ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 8. 2012   #6
-
0
-

prohlidnout konfiguraci apache, jestli se nebinduje na 8080.. pak prohlidnout logy IIS jestli tam neco nehlasi, pak zmenit port jestl bude fungovat, pak klidne prolitnout access log apache, jestli se tam objevujou requesty co posilas na 8080...

moznosti je asi milion

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
28. 8. 2012   #7
-
0
-

Bohužel v logu IIS není žádný záznam o přístupu.Asi bude chyba někde v konfiguraci, ale vůbec mě nenapadá kde..

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 8. 2012   #8
-
0
-

kdybych to neznal, tak mi pripadne ze nakonfigurovat blbej port v apache a na IIS je nejak narocne :D

Listen v apache se pouziva na poslouchani na portu/ip adrese tak hledej

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
28. 8. 2012   #9
-
0
-

v souboru httpd.conf mám nakonfigurovaný pouze port 80

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 8. 2012   #10
-
0
-

tak pouzij netstat ... sice si pak budes muset podle pid najit co je co ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
28. 8. 2012   #11
-
0
-

ted se možná hloupě zeptám...k čemu použít netstat ? Kdyby port 8080 byl obsazen nějakou jinou aplikací tak bych danou stránku v IIS nespustil a hlásilo by mi to chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 8. 2012   #12
-
0
-

netstat se da pouzit pro vypsani otevrenych portu a hlavne poslouchajicich portu ... a se spravnym prepinacem i vypise pid, ktery to ma zabrany

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
28. 8. 2012   #13
-
0
-

Nevím, jestli to je tak i Windows Server 2003, ale tu samou tabulku by si mohl vidět i ve Správci úloh záložka TCP/IP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
28. 8. 2012   #14
-
0
-

Tak port 8080, na kterém jede IIS neblokuje žádná jiná aplikace. jsou nějaké další nápady ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.218.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
30. 8. 2012   #15
-
0
-

Postupoval jsem dle tohoto návodu http://www.visualwin.com/host-header/ akorát jsem místo portu 80 napsal port 8080, ale zobrazuje se mi chyba

Bad Request (Invalid Hostname)

Mohl by mi někdo poradit jak danou chybu řešit

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Zprovoznění qt — založil Martin Kozibrátka

Zprovozneni galerie — založil lazher

Zprovoznění C/C++ nadstavby — založil Matěj Andrle

Pomoc - zprovoznění webu — založil PeggyPerdi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý