Zdravím,
doufám, že nevytvářím nějakou duplicitu, pokud ano, omlouvám se...
Při práci na projektu vyvstala otázka, jestli se vyplatí dělat animaci přes javascript nebo přes gif (teď nevím jestli se ptám šťastně, protože opravdu nevím, jak fungují pohyblivé gify)...přemýšlel jsem o tom a nerozhodnost vyplývá nejspíše z faktu, že v javascriptu to nemálo zatěžuje procesor, ale pohyblivý gif na druhou stranu ke své plynulosti potřebuje obrovské množství obrázků (ani nevím jak by se choval, kdybych po něm chtěl plynulost...)
Zpět k problému....mám ozubené kolo...to kolo se otáčí....otáčí se velmi pomalu...problém je v tom, že "od zubu k zubu" jsou to cca 3.5 sekundy...což by odpovídalo (vycházím ze snímků, která mívají videa) cca 3.5*25 = něco mezi 80 a 90 snímky, což se mi zdá opravdu horor...tak se ptám, co si o tom myslíte vy...určitě někdo z vás má s pohyblivými gify zkušenosti :)...btw jinak neznáte nějaký osvědčený program na tvorbu gifů?
BTW: jako další nápad mě napadlo vyrenderovat to přes canvas...což by bylo asi nejlepší, aby nevím, jestli bych to zvládnul, protože jsem to nikdy nedělal....navíc by to nešlo v IE...
Fórum › JavaScript, AJAX, jQuery
Animace - javascript nebo pohyblivý gif
podle této stránky funguje canvas i v IE8, a pokud fachá v IE8, bude fachat i v devítce.
http://www.ajaxblender.com/howto-rotate-image-using-javascript-canvas.html
Ten výpočet obrázků pro gif máš špatně. Gif nemusí běžet na 25 fps.
Každé políčko může mít nastavený libovolný čas zobrazení, takže pokud Ti jde jen o otáčení stejného kola, mohlo by ti stačit nějakých 5 obrázků pro plynulou animaci pootočení o jeden zub, co se bude neustále opakovata - díky průhlednosti a zobrazování jen rozdílů to ani nebude veliký soubor.
Svýho času se mi nejlepší jevil GIF Movie Gear, ale není freeware... Jako star by to mohlo posloužit.
jo máš pravdu, taky mě to napadlo, jenom by to chtělo vyzkoušet, jak moc by to bylo plynulý. na gify úplně bohatě stačí gimp, ale tuším, že v něm nejdou nastavit časy pro každý snímek zvlášť, nastavuje se tam globální prodleva, ale ono by to šlo i s ní.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Bitmap to GIF // Vytvoření GIF animace — založil Xephn
Gif animace — založil Remder
Gif animace — založil Eny14
Gif Animace — založil Remder
Javascript animace - Lozící Moucha po stránce — založil Igor Charvát