Animace - javascript nebo pohyblivý gif – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Animace - javascript nebo pohyblivý gif – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAnimace - javascript nebo pohyblivý gif – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

Franceq+1
Stálý člen
27. 8. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,
doufám, že nevytvářím nějakou duplicitu, pokud ano, omlouvám se...
Při práci na projektu vyvstala otázka, jestli se vyplatí dělat animaci přes javascript nebo přes gif (teď nevím jestli se ptám šťastně, protože opravdu nevím, jak fungují pohyblivé gify)...přemýšlel jsem o tom a nerozhodnost vyplývá nejspíše z faktu, že v javascriptu to nemálo zatěžuje procesor, ale pohyblivý gif na druhou stranu ke své plynulosti potřebuje obrovské množství obrázků (ani nevím jak by se choval, kdybych po něm chtěl plynulost...)
Zpět k problému....mám ozubené kolo...to kolo se otáčí....otáčí se velmi pomalu...problém je v tom, že "od zubu k zubu" jsou to cca 3.5 sekundy...což by odpovídalo (vycházím ze snímků, která mívají videa) cca 3.5*25 = něco mezi 80 a 90 snímky, což se mi zdá opravdu horor...tak se ptám, co si o tom myslíte vy...určitě někdo z vás má s pohyblivými gify zkušenosti :)...btw jinak neznáte nějaký osvědčený program na tvorbu gifů?

BTW: jako další nápad mě napadlo vyrenderovat to přes canvas...což by bylo asi nejlepší, aby nevím, jestli bych to zvládnul, protože jsem to nikdy nedělal....navíc by to nešlo v IE...

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
Doomista+1
Stálý člen
27. 8. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.64.222.–
Na vše stačí iostream...
Roma_CZ
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
28. 8. 2012   #3
-
0
-

Ten výpočet obrázků pro gif máš špatně. Gif nemusí běžet na 25 fps.

Každé políčko může mít nastavený libovolný čas zobrazení, takže pokud Ti jde jen o otáčení stejného kola, mohlo by ti stačit nějakých 5 obrázků pro plynulou animaci pootočení o jeden zub, co se bude neustále opakovata - díky průhlednosti a zobrazování jen rozdílů to ani nebude veliký soubor.

Svýho času se mi nejlepší jevil GIF Movie Gear, ale není freeware... Jako star by to mohlo posloužit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.14.–
Doomista+1
Stálý člen
28. 8. 2012   #4
-
0
-

jo máš pravdu, taky mě to napadlo, jenom by to chtělo vyzkoušet, jak moc by to bylo plynulý. na gify úplně bohatě stačí gimp, ale tuším, že v něm nejdou nastavit časy pro každý snímek zvlášť, nastavuje se tam globální prodleva, ale ono by to šlo i s ní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.64.222.–
Na vše stačí iostream...
Franceq+1
Stálý člen
28. 8. 2012   #5
-
0
-

#3 Roma_CZ
Nevím jestli jsem se správně vyjádřil...ono ty 3.5 sekundy trvá než se posune o 1 zub, takže z 5 snímku by to bylo strašně trhané...jde o to, že se otáčí opravdu pomalu :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Gif animace — založil Remder

Gif animace — založil Eny14

Gif Animace — založil Remder

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý