C++ - Problém se system() – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ - Problém se system() – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ - Problém se system() – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
David
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
27. 8. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, při vytváření takového jednoduchého programu, kde je uživatel vyzván, aby napsal jméno složky, která se následně uloží na plochu ( viz. obrázek ), se vyskytl tento problém:"Error: no operator"<<"matches these operands". Hledal jsem všude, ale nenašel jsem žádnou uspokojivou odpověď, přidání příspěvku na fórum volím jako poslední možnost...

Budu rád za každou radu, či připomínku jak tento problém vyřešit...

                                                                                                                             Předem děkuji za odpověď.

  (Užívám vývojové prostředí Microsoft Visual C++ 2010 Express)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.173.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
27. 8. 2012   #2
-
0
-

Ty potrebuješ spojiť stringy a nie ich vložiť do streamu. Miesto << použi + ale možno to nebude podporovať tvoj prekladač a budeš si musieť spraviť pomocnú premennú do ktorej vložíš stringy cez += alebo stringstream.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
27. 8. 2012   #3
-
0
-

#1 David
1) toto ti pojede jenom na tvém počítači

2) spojování stringů se rozhodně nedělá přes <<, použij stringstream a nebo string a = "md ..."; a+=nazev;

EDIT: vitamin byl rychlejší

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
David
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
27. 8. 2012   #4
-
0
-

#3 crazy
Mockrát děkuji za odpověď, už mi to funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.173.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 253 hostů

Podobná vlákna

Redakční systém - problém — založil davous267

System.Speech Problém — založil Nepodstatné

Os.system — založil Priwi

C++ a system() — založil Ezechiel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý