CodeIgniter - $_POST funkcia posiela <p&gt – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

CodeIgniter - $_POST funkcia posiela <p&gt – PHP – Fórum – Programujte.comCodeIgniter - $_POST funkcia posiela <p&gt – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
stif+1
Stálý člen
28. 8. 2012   #1
-
0
-

Milý kolegovia,

mám istý problém z funkciou $_POST. ak zadám do formuláru napríklad:  

<p><strong>Jeden, Dva, Tri</strong></p>

 do databázy sa mi uloží:  

&lt;p&gt;&lt;strong&gt;Jeden, Dva, Tri&lt;/strong&gt;&lt;/p&gt;

 a na stránke mi to vypíše:  

<p><strong>Jeden, Dva, Tri</strong></p>

 Celé to píšem v CodeIgnitery.
Kontroler:

<?php if ( !defined ('BASEPATH')) exit ('No direct script access allowed'); 

class Admin extends CI_Controller {

	function __construct()
	{
		parent::__construct();
		
		if (!$this->session->userdata('logged_in'))
		{
			redirect('login');
		}
		
		$this->load->model('admin_model');
		$this->load->helper('typography');
	}
	
	function index()
	{
					
		$this->load->view('admin_view');
			
	}
	
	function add()
	{
		$this->load->library('form_validation');
		$this->form_validation->set_rules('nazov', 'Názov', 'trim|required|xss_clean|htmlspecialchars');
		$this->form_validation->set_rules('text', 'Novy text', 'trim|required|xss_clean|htmlspecialchars');
		
		if ($this->form_validation->run() == TRUE)
		{
			$data = array(
				'nazov' => $_POST['nazov'],
				'text' => $$_POST['text'],
			);
			
			$this->admin_model->addNote($data);
							
			redirect('admin');	
		}
		else
		{
			$data['admin'] = $this->admin_model->getNotes();
			$this->load->view('home_view', $data);	
		}
		
	}

}
?>

Model:

<?php if ( !defined ('BASEPATH')) exit ('No direct script access allowed'); 

class Admin_model extends CI_Model {

	function getNotes($limit = 0, $offset = 0)
	{
		$query = $this->db->order_by("time desc")
						  ->get('admin', $limit, $offset);
		return $query->result();
	}
	
	function addNote ($data)
	{
		$this->db->insert('admin', $data);
	}
}
?>

View:

<?php $this->load->view('header'); ?>
<h2>Článok:</h2>
	
<?php 
	echo validation_errors();
		
    echo form_open('admin/add');
	echo form_label('Názov');
	echo form_input('nazov', set_value('nazov', ''));
?>

<br>

<script type="text/javascript" src="<?= base_url() ?>tinymce/tiny_mce.js"></script>
<script type="text/javascript">
tinyMCE.init({
        // General options
        mode : "textareas",
        theme : "advanced",
        plugins : "autolink,lists,spellchecker,pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink,emotions,iespell,inlinepopups,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,contextmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xhtmlxtras,template",

        // Theme options
        theme_advanced_buttons1 : "save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justifycenter,justifyright,justifyfull,|,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizeselect",
        theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,outdent,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,unlink,anchor,image,cleanup,help,code,|,insertdate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor",
        theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,iespell,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen",
        theme_advanced_buttons4 : "insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,spellchecker,|,cite,abbr,acronym,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,blockquote,pagebreak,|,insertfile,insertimage",
        theme_advanced_toolbar_location : "top",
        theme_advanced_toolbar_align : "left",
        theme_advanced_statusbar_location : "bottom",
        theme_advanced_resizing : true,

        // Skin options
        skin : "o2k7",
        skin_variant : "silver",

        // Example content CSS (should be your site CSS)
        content_css : "<?= base_url() ?>assets/css/style.css",

        // Drop lists for link/image/media/template dialogs
        template_external_list_url : "js/template_list.js",
        external_link_list_url : "js/link_list.js",
        external_image_list_url : "js/image_list.js",
        media_external_list_url : "js/media_list.js",

        // Replace values for the template plugin
        template_replace_values : {
                username : "Some User",
                staffid : "991234"
        }
});
</script>

<?php 
	echo form_textarea('text', '');
	echo form_submit('submit', 'pridaj');
	echo form_close();
?>
<?php $this->load->view('footer'); ?>

Ako si s tým poradiť?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.156.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
28. 8. 2012   #2
-
0
-

htmlspecialchars

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Vasekdvor
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
28. 8. 2012   #3
-
0
-

Přesně tak HTMLSPECIALCHARS

(http://php.net/manual/en/function.htmlspecialchars.php)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.96.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
30. 8. 2012   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
stif+1
Stálý člen
30. 8. 2012   #5
-
0
-

#4 Paja2
skúšal som to v inite: 

tinyMCE.init({
        // General options
        mode : "textareas",
        theme : "advanced",
        plugins : "autolink,lists,spellchecker,pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink,emotions,iespell,inlinepopups,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,contextmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xhtmlxtras,template",

        // Theme options
        theme_advanced_buttons1 : "save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justifycenter,justifyright,justifyfull,|,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizeselect",
        theme_advanced_buttons2 : "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,outdent,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,unlink,anchor,image,cleanup,help,code,|,insertdate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor",
        theme_advanced_buttons3 : "tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,iespell,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen",
        theme_advanced_buttons4 : "insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,spellchecker,|,cite,abbr,acronym,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,blockquote,pagebreak,|,insertfile,insertimage",
        theme_advanced_toolbar_location : "top",
        theme_advanced_toolbar_align : "left",
        theme_advanced_statusbar_location : "bottom",
        theme_advanced_resizing : true,
		entity_encoding : "raw",
        // Skin options
        skin : "o2k7",
        skin_variant : "silver",

        // Example content CSS (should be your site CSS)
        content_css : "<?= base_url() ?>assets/css/style.css",

        // Drop lists for link/image/media/template dialogs
        template_external_list_url : "js/template_list.js",
        external_link_list_url : "js/link_list.js",
        external_image_list_url : "js/image_list.js",
        media_external_list_url : "js/media_list.js",

        // Replace values for the template plugin
        template_replace_values : {
                username : "Some User",
                staffid : "991234"
        }
});

konkrétne som pridal:

entity_encoding : "raw",

ale nič sa nezmenilo. Ako to mám editovať aby to fungovalo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.156.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
30. 8. 2012   #6
-
0
-

#5 stif
zkus najít soubor tiny_mce_src.js a v něm najdi

entity_encoding : 'named'

a ten přepiš na

entity_encoding : 'raw'
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
stif+1
Stálý člen
30. 8. 2012   #7
-
0
-

#6 Paja2
stále to nefunguje. skúšal som taktiež odosielanie klasického formulára a robí mi to isté. chyba bude asi v defaultnom nastavení codeigniterovských formulároch. nevieš mi v tom poradiť?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.156.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
30. 8. 2012   #8
-
0
-

zkus v config/config.php

nastavit

$config['global_xss_filtering'] = FALSE;

jinak to jde přímo nastavit v položce

$this->input->post('some_data', FALSE);
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
stif+1
Stálý člen
30. 8. 2012   #9
-
0
-

#8 Paja2
stále to nejde, nemám ti poslať celú app?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.156.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
30. 8. 2012   #10
-
0
-

#9 stif
můžeš

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
Řešení
stif+1
Stálý člen
30. 8. 2012   #11
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#10 Paja2
diki za všetky rady posielam ti app aby si sa pozrel ako som to vyriešil. použil som text helper a v ňom funkciu entities_to_ascii(). app na stiahnutie tu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.156.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
30. 8. 2012   #12
-
0
-

Rozumím tomu správně, že už máš problém vyřešen?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.218.–
stif+1
Stálý člen
30. 8. 2012   #13
-
0
-

#12 Paja2
áno, diki za pomoc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.156.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý