Vícenásobné ukládání do souboru – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vícenásobné ukládání do souboru – .NET – Fórum – Programujte.comVícenásobné ukládání do souboru – .NET – Fórum – Programujte.com

 

antybart0
Návštěvník
30. 8. 2012   #1
-
0
-

Zdravím při tvorbě hry bych chtěl ukládat výsledky do souboru, na to znám streamwriter a filestream. Když dojde k uložení do souboru, tak nejdřív ověřím jestli ten soubor existuje, když jo tak ho nevytvářím znovu a hodnoty tam zapíšu, potíž je v tom že se mi ta původní hodnota vždy smaže. Poradil by mi někdo, jak výsledky ukládat, aby se hodnoty nesmazávali(asi pole co?) a jak je při běhu aplikace číst? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
Evzen+2
Návštěvník
30. 8. 2012   #2
-
0
-

Ahoj,

popsal si to celkem zmateně, ale dejme tomu že máš dva problémy:

1) Jak ukládat do text. souboru bez odmazání původního obsahu

Zkrátka chceš začít zápis tam, kde skončil zápis poslední neboli appendovat textový soubor.

Zkus http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.io.file.appendtext.aspx

Nebo vygůgli něco jako "C# append text file"

2) Potřebuješ ukládat vícero záznamů za běhu a nevíš předem přesný počet

Na toto jsou v .net frameworku (a nejen tam) kolekce. 

http://msdn.microsoft.com/en-US/library/ybcx56wz(v=vs.80)

Popravdě to je celkem základ, bez toho se nehneš. Zkus zapátrat, určitě najdeš i nějaký text v ČJ, pokud ti nevyhovuje AJ.

Evžen

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
antybart0
Návštěvník
30. 8. 2012   #3
-
0
-

jo pochopil jsi to :D, na odkazy kouknu, dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
ingiraxo+15
Grafoman
30. 8. 2012   #4
-
0
-

druhej parametr u StreamWriter dej true (append - zapíše text na konec souboru)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
antybart0
Návštěvník
30. 8. 2012   #5
-
0
-

#4 ingiraxo
trošku nechápu :D,  takhle to zkouším ale nefunguje

 FileStream fs = new FileStream("soubor.txt", FileMode.OpenOrCreate);
            StreamWriter sw = new StreamWriter(fs, append: true);//takhle?
            sw.WriteLine("trol");
            sw.Close();
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
ingiraxo+15
Grafoman
30. 8. 2012   #6
-
0
-

#5 antybart
ne... takto: 

using (StreamWriter sw = new StreamWriter("file.txt", true))
{
    sw.WriteLine("TEXT");
}

ale je nutný ten soubor vytvořit předem... více o třídě StreamWriter na MSDN

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Ukládání do souboru — založil blizzard384

Ukládání do souboru — založil Garret Raziel

Ukládání do souboru — založil Scrat

Ukládání do souboru — založil Ukládání do souborů?

Ukladani do souboru — založil Qvido

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý