Jak zachytit komunikaci na sitove karte – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak zachytit komunikaci na sitove karte – .NET – Fórum – Programujte.comJak zachytit komunikaci na sitove karte – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
VladislavK0
Super člen
31. 8. 2012   #1
-
0
-

Ahoj

Potřeboval bych zachytit veškerou komunikaci na síťové kartě mého PC, jde mi o množství přenesených dat (UP a DOWN) a zároveň bych se potřeboval dozvědět s kým je pravě tato komunikace, samozřejmě stačí IP adresa.

Našel jsem http://www.winpcap.org ale to asi nebude to nejlepší. Prostě jde mi o to jak aplikačně sdílet jedno pripojeni

private void receive(neco neco)
{
	.. muj kod
	base.receive(neco neco);
}

a obdobně ostatní funkce --> open , close , send atd

dík za každý nápad

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.93.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 8. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

A proč si myslíš, že WinPcap není to nejlepší? Je na ní postaven třeba Wireshark.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
31. 8. 2012   #3
-
0
-

#1 VladislavK

Moc asi neporadím, ani jsem moc nepochopil co/proč vlastně chceš monitorovat, přesto mám pár tipů:

PCAP je docela standard co se týka monitorovani komunikace(multiplatformní,velmi rychlé filtrování,ukládání do souboru,monitorování na vzdáleném PC).
Jukni na wireshark ktery ho používá aspoň uvidíš co se z toho dá vytáhnout. Jsou i nastroje pro prikazovou radku a pak jde treba udelat analyza vysledneho souboru.
(jediná věc co pcap asi momentálně neumí  je monitorování komunikace na vytáčeném spojení na win vista/7/8)

Pokud ti jde přímo o monitorovani volání funkcí z konkrétní aplikace tak pokud se nemůžeš vřadit do zdrojáku, zbývá jedině použít DLL injection na volání winapi funkcí pro sockety.Ale je to fujky řešení a nevím jetli to jde v dotnetu.

Co se týká měření přenesených dat tak možná by bylo dobré se poohlédnout po nějaké funkci v API pro monitorování výkonu, třeba by z toho šlo něco vytáhnout.

Jinak seznam aplikací a navázaných spojení(pro zjištění IP adres) by mněl jít vytáhnout i bez DLL injection, však to umí i takový systémový příkaz netstat nebo TCPView od sysinternals(nyní microsoft) ale jak to dělají to nevím. možná by ale stačilo parsovat výstup z netstatu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.163.–
VladislavK0
Super člen
31. 8. 2012   #4
-
0
-

#2 liborb
Přiznám se, že na tvoji otázku neumím odpovědět. WireShark nejspíše umí to co bych potřeboval.

Možná jde o to že se mi WinPcap nainstaloval jako služba která čeká na nějaký povel "Začni pracovat" a já nikde nenašel example na to abych ji byl schopen použít. 

Jdu hledat znova jak použít uvedeny nastroj, kdyby jsi měl něco po ruce tak mi to prosím předhoď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.93.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 8. 2012   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
CZechBoY+4
Věrný člen
3. 9. 2012   #6
-
0
-

použij třeba SharPCap, ten má návodů dost :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý