Hlášky a proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hlášky a proměnné – PHP – Fórum – Programujte.comHlášky a proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Yohaku0
Návštěvník
1. 9. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

přepsal jsem jádro své aplikace a narazil jsem na problém. Když chci udělat hlášku např.: "Byl(a) jsi přihlášen(a).", a potřebuji ji vypsat, tak se samozřejmě nic nevypíše, protože je to v jiném souboru.

Napadla mě databáze. Co myslíte?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 9. 2012   #2
-
0
-

co include?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Yohaku0
Návštěvník
1. 9. 2012   #3
-
0
-

Zkusil jsem require, ale ta proměnná nějak nejede.

class.....php... -> interface.php -> module.php -> index.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 9. 2012   #4
-
0
-

co nejakej priklad pouziti? napriklad ve funkcich nejsou globalni promenne videt bez explicitniho pozadavku ze to tam chces

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 9. 2012   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.218.–
Yohaku0
Návštěvník
1. 9. 2012   #6
-
0
-

Session mě taky napadlo, ale nevím, jestli se dá ta proměnná ($_SESSION['neco']) přepsat...

No mám soubor variables.php, v němž definuji hlášky:

$info[1] = "Špatné jméno nebo heslo.";
$info[2] = "Byl(a) jsi přihlášen(a).";

Pak mám soubor "interface.php", kde přes require vyvolám "variables.php". Pak module.php, kde připojím soubor "interface.php", a nakonec se soubor "module.php" připojí k indexu (index.php).

- vars
-- variables.php

- interface
-- interface.php

- www
-- module.php

- index.php
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 9. 2012   #7
-
0
-

Nejjednodušší bude to přímo vyzkoušet 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.218.–
Yohaku0
Návštěvník
3. 9. 2012   #8
-
0
-

Ale i tak: když to dám do Sessions ($_SESSION['msg'] = $info[1];), tak se mi ta hláška bude zobrazovat pořád.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Řešení
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 9. 2012   #9
-
+2
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Co takhle hodit unset po vypsání? Nebo jen přepsat prázdným řetezcem. (či začít trošku přemejšlet?)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 9. 2012   #10
-
+1
-
Zajímavé

#8 Yohaku
:o Jak KIIV začne psát s diakritikou, tak se stává situace kritická a měl bys udělat, co píše, jinak si v loji ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Yohaku0
Návštěvník
3. 9. 2012   #11
-
0
-

#9 KIIV
Díky, to mě nenapadlo. Nějaký kyselí, ne? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Yohaku0
Návštěvník
3. 9. 2012   #12
-
0
-

Mimochodem jsem to vyřešil takto: 

if(isset($_SESSION['msg'])) {
	echo $_SESSION['msg'];
        unset($_SESSION['msg']);
}              
              
$getPage = new getPage;    
              
if(isset($_SESSION['msg'])) {
	echo $_SESSION['msg'];
	unset($_SESSION['msg']);
} 
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 9. 2012   #13
-
+2
-
Zajímavé

#11 Yohaku
kysely.. pro me jsou odpovedi na nektere dotazy tak do oci bijici, ze mam pocit ze se tazatel snad nemohl ani vubec zamyslet nad tim co se resi (a hned sem hazi otazky :D)  (mozna na to sedi porekadlo "pro stromy nevidi les")

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Yohaku0
Návštěvník
3. 9. 2012   #14
-
0
-

Já mám prostě malé IQ. Tím to bude. :D Ano, tohle pořekadlo se k tomu velice hodí. No nic, nebudu spamovat, vyřešeno. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Vlastné chybové hlášky — založil walda

PHPMailer - chybové hlášky — založil pr0gr4mm3r

Chybové hlášky skrz scanf — založil labuzník

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý