TC u synchronního řítače – Číslicová technika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

TC u synchronního řítače – Číslicová technika – Fórum – Programujte.comTC u synchronního řítače – Číslicová technika – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
remmidemmi0
Super člen
1. 9. 2012   #1
-
0
-

řeším menší problém - má 8-bitový binární synchronní čítač s paralelními komplementárními výstupy. Problém je v tom, že čítač nemá vyveden signál Terminal Count. Jde o to, jak tento signál co nejsnáze vygenerovat. Má někdo nějaký nápad?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.115.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
1. 9. 2012   #2
-
0
-

bud to muzes navazat na vystup posledni kaskady nebo napichnout treba 74688 a generovat to tim

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
remmidemmi0
Super člen
2. 9. 2012   #3
-
0
-

navázat na výstup posledni kaskády to právě nejde, protože čítač je synchronní. Kdyby byl asynchronní, tak to jde. Právě jedna z možností je, přehodit ten čítač do asynchronního režimu a ak navázat na poslední Q/~Q výstup.

Ten 74688 je sice hezky, jenze je pomalý. Můj čítač maké na 2000 MHz a výš v ECL logice.

Z OnSemi mi poradili použít druhý paralelní čítač, který nemá vyvedený výstupy, ale zato má vyvedený TC. No já nevím. Nelíbí se mi to. Co když budou oba čítače mít různá zpoždění? A také nevím jakého zpoždění by se dosáhlo, kdyby se dekódování TC udělalo pomocí hradel z paralelních výstupů. O kolik by klesla rychlost celého čítače? A jak by dekódování vypadalo? 8-bit magnitude comparator v ECL myslím ani není. Muselo by se to řešit pomocí 2-vstupových AND/OR/EX-OR atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.115.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Struktury,Fkcie,Ukazatele — založil Dodiq

Ukončení aplikace, SplashScreen — založil ospalka123

Mysql ORDER umiestnenie — založil Anonymní uživatel

Upload skrz proxy? — založil pawlik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý