ahoj narazil sem na velice trivialni problem k memu webu sem vytvril servisni stranku ktr se uzivately zobrazi dochazi-li k nejakemu rozsahlejsimu zmenu webu treba vzhled atd. resim to pomoci php a mysql pricemz v mysql je ulozena hodnota ano/ne pricemz ano znamena editaci webu a zobrazeni teto stranky a hodnota ne znamena normani web ale narazil sem na problem pri overovani teto hodnoty pokud chci tuto hodnotu ulozit do promene tak se bud nic nestane nebo mi to akorat vypise ze id teto hodnoty je 1 neco podobneho delam prakticky poprve tak tapu vzdy kdyz sem resil neco podobneho tak sem to resil a uzivatelske urovni pomoci session tj. uzivatel musel byt prihlasen vim ze se to temer vubec od sebe nelysi zde prikladam zapis kodu
include "auth/connect.php";
$dotaz = mysql_query("select * from servis where zobrazeni = '$zobrazeni'");
$ano = "ano";
if($ano!= "$dotaz"){
echo'Zde se nachází obsah poku je vse ok';
} else {
echo'Zde se nachazi servisni stranka';
}
#3tribalcz
tak sem dej novej kod.. je to jako vestit z kristalovy koule co mas blbe... + jednotlive akce nad mysql se daji testovat jestli byly uspesne nebo ne... nejspis ani netestujes jestli ses uspesne aspon pripojil... to samy mysql_query, ...
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tak sem to vyřešil tímto zpusobem hodnotu z databaze mi to da takze by to mělo fungovat tak jak chci a potrebuji
<?php
if(!$data=mysql_query("select * from overeni"))
{echo "<h2>Nepodařilo se připojit k datbazi.</h2>\n"; break;}
while($zaznam=mysql_fetch_array($data)){
echo "<p>".$zaznam["zobrazeni"]."</p>";
}
?>
nemelo taky me to potom zarazilo ale po finalni uprave a odzkouseni tento kod funguje
<?php
$data=mysql_query("select * from overeni");
$zaznam=mysql_fetch_array($data);
$kontrola_zaznamu = $zaznam["zobrazeni"];
$ano = "ano";
if($ano!= $kontrola_zaznamu){
echo'Zde se nachází obsah poku je vse ok';
} else {
include "./servis.php";
}
?>
<?php
require "auth/connect.php";
$data=mysql_query("select * from overeni");
$zaznam=mysql_fetch_array($data);
if($zaznam["zobrazeni"] != "ano"){
echo 'Zde se nachází obsah poku je vse ok';
} else {
include "./servis.php";
}
?>
Já jen, že by jsi si ušetřil spoustu psaní, a je to i přehlednější (alespoň podle mě).
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.18.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon