Code::Blocks a databáze – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Code::Blocks a databáze – C / C++ – Fórum – Programujte.comCode::Blocks a databáze – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

RoboHK0
Newbie
3. 9. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, chci si vyzkoušet embeded klientskou aplikaci Firebird, vytvořenou v Code::Blocks + wxWidgets. Zatím jsem "vygooglil" následující rozhraní:

1) CB (wxW = ???) + IBPP + FlameRobin

2) CB (wxW) + databaselayer 1.8 (možná + dbtreegrid 2.0) + IBEasy+ 1.5.3 (umí CZ + umí embedded)

3) SOCI - jsem nezkoumal (MS VS C++ 2010)

Bohužel (jak to tak bývá), manuály k databaselayer_src_1.8.zip (něco málo na sourceforge), dbtreegrid_2.0.zip (vůbec nic, autor se odkazuje na hlavičkový soubor coby nápovědu). Jinak: pouze na ruských stránkách návod pro vybudování statických knihoven ve wxDev C++ v.6.9.beta ( nemám - již asi ani neseženu), neúplný popis pro MS VS C++ asi 2005 a připojení knihoven třetích stran do wxWidgets (zde opět nekompletní popis pro wxPropertyGrid). Mám Win XP SP3, C::B svn 8248, wxPack 2.8.12 + wxCode add. Může mi někdo prosím poradit, jak v C::B udělat knihovny (dělá mi to libdatabaselayer_firebird.a - cca 21 MB, nedělá žádnou *.lib). Dále bych prosil o radu, jaká je vůbec strategie naplnění databáze (nejdřív konzole, pak wxFormBuilder)? Dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.248.248.–
ondra.holub+1
Stálý člen
4. 9. 2012   #2
-
0
-

#1 RoboHK
Pokud to překládáš překladačem gcc, tak standartní jméno statické knihovny je libKNIHOVNA.a, kde KNIHOVNA je jméno knihovny uváděné jako parametr pro linker -lKNIHOVNA. Pokud to budeš překládat např. visual c, tak se to bude jmenovat KNIHOVNA.lib.

Takže pokud máš už nějak přeloženou libdatabaselayer_firebird.a, tak dej jenom v nastavení projektu přilinkovat databaselayer_firebird

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
RoboHK0
Newbie
4. 9. 2012   #3
-
0
-

Áha! Díky moc, docela dost to vysvětluje. Ono se totiž všude dočtu, že statická knihovna pro Win má příponu *.lib a pro Linux příponu *.a. Protože ten návod pro vytvoření knihovny databaselayer 1.8 pro wxDev C++ 6.9beta je jako import->visual c++ a pak vytvoření knihovny, byl jsem tou příponou <.a> zmaten. A taky tím, že rozhraní wxDev C++ beta 6.9 (nepovedla se mi sehnat instalačka) neodpovídá wxDev C++ 7.x, C::B už ani náhodou ne. Přesto jsem vytvořil asi 15-20 kousků libdatabaselayer_firebird.a. Takže teď už jenom laborovat, jak je zprovoznit s FireBird. Dnes ráno jsem rozchodil C::B s IBPP (rozhraní API - SQL/C++) a to takto: v mojí zkuš. aplikaci "pokus" (C::B + wxFormBulider+ knihovny wxWidgets <volba>) pak v menu Project -> Add files recursively -> ... (u mě v C:\Lib\) ...\ibpp-2-5-3-1-src\core (jenom to core a potvrdit výběr všech). Vloží do "pokus" všechny možné platformy (Win, Lin, Unix...). Pak (po 1. kompilaci narazíš stejně na nejdnoznačnost systému) si je třeba vybrat # define IBPP_WINDOWS (u mě) - oba 2 řádky pod sebou) a pak ještě vyjede nutnost konkretizace databáze. A na tom makám právě teď. Vypisuje mi: Konkrétněji ověřte a upravte, jak budete potřebovat konstanty
/ / Dbname, BkName, ServerName, UserName a Password před kompilací tohoto / / Test programu. Zapomněl jsem napsat, že do mého projektu "pokus" jsem z adresáře test vložil "tests.cpp" (z toho samého adresáře ibpp-2-5-3-1-src, kde je to "core", co jsem vložil již dřív. Tak zatím a dík za vysvětlení knihovny. Fakt mě to mátlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.248.248.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Code::Blocks — založil Dodo

...not built yet... Code Blocks — založil Maratonec

Code::Blocks a knihovny — založil RoboHK

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý