Dopočítávání času – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dopočítávání času – C / C++ – Fórum – Programujte.comDopočítávání času – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
matesz0
Návštěvník
4. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak  by se dal dopočítat čas. Když uživatel zadá na vstupu například čas  09.52 a 15.05  tak jak by se dal dopočítat  čas mezi tím co zadal. Napadlo mě to udělat  FOR cyklem, ale nevím jak bych tam spojil minut na hodiny.

Díky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.108.108.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
4. 9. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

odečítání v šedesátkové soustavě funguje stejně jako v desítkové. Pokud od 9:15 odečítáš 8:42, tak 9:15 upravíš na 8:75 (odečteš hodinu a k minutám přičteš 60 minut) a výjde ti 33. Pokud odečítáš 10:28 a 9:21, odečteš přímo.

Odečítáš zvlášť hodiny a minuty

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hlucheucho+10
Posthunter
4. 9. 2012   #3
-
0
-

..a výjde ti 33 minut...  jsem chtěl napsat

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV+42
God of flame
4. 9. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

a nebo to rovnou prevedes cele na minuty a spocitas rozdil...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
4. 9. 2012   #5
-
0
-

Kdybys používal C++ Builder, tak nejjednodušší by bylo TDateTime z VCL

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Řešení
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
4. 9. 2012   #6
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

:D já teda nevím co je tom potřeba dělat FOR cyklem, ale podle mě teda:

(15*60 + 5) - (9*60 + 52) = 313

313 mod 60 = 5

313 div 60 = 13

tudíž 5 hodin 13 minut

Všechno ostatní je (podle mě) zbytečný. Max bys mohl dopočíst MINUTY : (60 - 52) + 5 .. HODINY : (15 - 10)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
hlucheucho+10
Posthunter
4. 9. 2012   #7
-
0
-

#6 TheOndrap
jinak řečeno to samé co napsal KIIV.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
matesz0
Návštěvník
4. 9. 2012   #8
-
0
-

Díky moc za rady, neuvědomil jsem si že je to tak jednoduchý.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
matesz0
Návštěvník
4. 9. 2012   #9
-
0
-

Ještě jedna blbá otázka, jak bych mohl udělat že když uživatel zadá hodnoty a oddělí je tečkou aby se to před tečkou uložilo do proměný   PredTeckou a za tečkou do proměný  ZaTeckou. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
TheOndrap+2
Super člen
4. 9. 2012   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
vitamin+8
Grafoman
4. 9. 2012   #11
-
+1
-
Zajímavé

Najjednoduchšie bude použiť sscanf():

#include <iostream>
#include <string>
#include <cstdio>
using namespace std;

int main(){
	string str = "12.14";
	int hod, min;
	if(sscanf(str.c_str(), "%d.%d", &hod, &min) != 2){
		cerr << "chyba\n";
		return EXIT_FAILURE;
	}
	
	cout << hod << ":" << min << endl;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
matesz0
Návštěvník
5. 9. 2012   #12
-
0
-

#11 vitamin

Díky, hodně mi to pomohlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 273 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý