C++ nebo Java? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

C++ nebo Java? – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ nebo Java? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Tomáš
~ Anonymní uživatel
544 příspěvků
4. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

chtěl bych vědět, který jazyk je lepší k programování od nějakých obyčejných aplikací až např. po hry.

U sebe doma mám knihu Java, programujeme profesionálně, mám to ještě od svého otce, nevím jestli se tím zabýval, ale řekl bych, že ne. Podle toho co jsem viděl, je java jednodušší, ale hodně využívá paměť, což by mohl některým lidem vadit. Osobně bych asi dal přednost C++, ale napište co si o tom myslíte vy, co by jste doporučovali.

Předem děkuji za odpověď :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.123.–
vitamin+8
Grafoman
4. 9. 2012   #2
-
+2
-
Zajímavé

Modrá alebo zelená?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
4. 9. 2012   #3
-
0
-

raději zelenou  

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Aresak0
Duch
4. 9. 2012   #4
-
0
-

Modrá :D

Dobře, takže je to jedno... Ok díky..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.123.–
delicacyy0
Newbie
4. 9. 2012   #5
-
0
-

A můžu se zeptat na výhody/nevýhody C++ oproti Jave?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.255.–
vitamin+8
Grafoman
4. 9. 2012   #6
-
0
-

Java sa prekladá do byte kódu ktorý je nezávislý na platforme. Tento byte kód sa dá spustiť všade tam kde je JVM. Samotný program je potom multiplatformový na úrovni binárky. Nevýhoda je ale to, že samotný byte kód nemôže byť dostatočne optimalizovaný pre cieľovú platformu a ďalšie spomalenie spojené s prekladom byte kódu na strojový kód.

Java podporuje GC a celkovo alokácia pamäte je pred programátorom dosť schovaná (tým pádom jednoduchšia).

Samozrejme majú rôznu syntax, rozdieli v dedičnosti (c++ viacnásobnú dedičnosť)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Lukáš
~ Anonymní uživatel
292 příspěvků
4. 9. 2012   #7
-
0
-

Dost vystižné :) Ale co se těch rozdílu týče...

Java jak už jsi řekl využivá trochu jinak pamět. Narozdíl od C++ se nepřekládá staticky, ale vždy při spuštění aplikace pomocí konkrétní platformy. Takže když máš jednoduchou aplikaci, která by teoreticky neměla sežrat moc paměti a neměla by být nějak moc náročná tak si to virtualní stroj Javy stejně forcne na nějaké minimum a s tím pracuje. Výhoda Javy je to, že se dá jednodušeji přenášet na jiné platformy. Takže se používá pro programy, které jsou určené na více platforem...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.207.–
yaqwsx+9
Posthunter
4. 9. 2012   #8
-
0
-

A pro mě strašný nezvyk - Java nepodporuje unsigned typy... Já vím, blbost, ale nemůžu se s tím žít, že překladač nezná slovo "unsigned".

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.59.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
vitamin+8
Grafoman
4. 9. 2012   #9
-
0
-

#8 yaqwsx
To fakt nepodporuje unsigned typy? 

To by vysvetlilo prečo som nemohol nájsť v JVM žiadne inštrukcie na konverziu medzi singed <--> unsigned     

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Iceman
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 2. 2018   #10
-
-1
-
Mimo téma

UNSIGNED v Java:

Pokud v Javě vytvoříte např. proměnnou X, která je typu INT a uložíte do ní kladné číslo, které je tak veliké, že je mimo rozsah platnosti datového typu INT, tak se datový typ INT automaticky převede na UNSIGNED INT. O převod mezi SIGNED a UNSIGNED INT se stará platforma Javy. Programátor se o toto nemusí vůbec starat při psaní kodu, a tudíž nepotřebuje používat klíčové slovo UNSIGNED a proto ho Java ani nemá.

Holt Java je prostě jednoduchá, programátor píše jednoduchý kod, jednoduché příkazy a ta pravá MAGIE probíhá skrytě uvnitř platformy.

Tak snad jste už všichni pochopili, jak je to s UNSIGNED v Javě a teď vyčůrat, pomodlit a spát.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.221.249.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 2. 2018   #11
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#10 Iceman
no ne, mas pravdu ze Java 8 ma uz nejake takove wrappery. Nicmene toto se resilo v roce 2012, vic nez rok pred vydanim Java 8.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.230.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
gna
~ Anonymní uživatel
629 příspěvků
2. 2. 2018   #12
-
0
-

#10 Iceman
Ne, int je int, vždycky bude int a více než 32 bitů se do něj prostě nevejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý