Web aplikace - v čem programovat? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Web aplikace - v čem programovat? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comWeb aplikace - v čem programovat? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pixtr0
Newbie
4. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravím všechny,

rád bych Vás poprosil o radu a nasměrování. Pracuji na soukromém projektu, kterým je webová aplikace. Vše mám již připraveno na papíře a momentálně se rozhoduji v čem začít programovat. Mé zkušenosti jsou především v HTML, CSS, PHP a Delphi. Je mi jasné, že ani jeden z uváděných nástrojů nedokáže to co bych potřeboval a proto jsem připraven začít se učit další programovací jazyk. Nejdříve bych ale rád zjistil, který z nich by to měl být a proto Vás chci požádat o radu. Něco mi napovídá, že by to měl být JavaScript ale nejsem si jistý.

Co potřebuji aby aplikace uměla:

1.Ukládání a volání z databáze v reálném čase bez potřeby obnovéní stránky. (Něco podobného jako dělá dnešní google - našeptávač a zobrazení výsledku bez obnovení stránky)

2.Vyskakovací okna a komunikace s přenášením dat mezi nimi.

3.Grafické úpravy v reálném čase. Například rozšiřující se tlačítka, změna barvy, zobrazení a skrytí atd.

Předem děkuji za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
Reklama
Reklama
kavva+4
Návštěvník
4. 9. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Ahoj, 

uhadol si. Na toto vsetko bude dobry JS, kedze sa to bude diat na frontende. Stary raw Js by som preskocil a poobzeral sa po frameworkoch, libkach atd.. jQuery, MooTools. Co ti bude lepsie vyhovovat. Ja osobne robim uz dlho s jQuery. Je velmi jednoducha, silna a rychla. Co neobsahuje, tak zarucene najdes vo forme pluginu na webe. 

A konkretne na tie pripady co si vypisal:
1. AJAX - pekny priklad http://stackoverflow.com/questions/5004233/jquery-ajax-post-example
2. Popups ako take by som vynechal(kvoli roznym nastaveniam browserov) a isiel cez modal windows http://www.ericmmartin.com/projects/simplemodal-demos/
3. Na toto mas milion prikladov na webe. Len zadaj do googlu napr 'how to change button size' a k tomu nazov frameworku ktory pouzivas a mas kopec vysledkov. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
Pixtr0
Newbie
4. 9. 2012   #3
-
0
-

#2 kavva
Děkuju moc, přesně to jsem potřeboval vědět 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.10.–
CZechBoY+4
Věrný člen
5. 9. 2012   #4
-
0
-

#2 kavva
a co bude dělat když to framework nebude umět?

třeba teď jsem narazil na to, že v jq nejde udělat substring - proč asi když to umí obyč JS...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
kavva+4
Návštěvník
5. 9. 2012   #5
-
0
-

#4 CZechBoY
No v prvom rade framework nie je nahrada. Je to ulahcenie, zjednodusienie, zrychlenie. Presne z toho dovodu tieto jednoduche veci ako substring v jquery nenajdes. 

Najjednoduchsi priklad je tu:
 

// raw js
var o = document.getElemenById('tohide');
o.style.display = 'none';

// jquery
$('#tohide').hide();

Ak to chces mat animovane, tak do hide das cislo v ms.. Napr .hide(500) ti to bude hidovat(animovane) po dobu pol sekundy. V cistej JS by ti to trvalo dlhsie to cele rozpisat.

Ved jQuery je tiez na pozadi len cisty JS, takze to kombinovanie raw a kniznice je uplne normalna vec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
CZechBoY+4
Věrný člen
5. 9. 2012   #6
-
0
-

#5 kavva
no jaasný, ale ty mu píšeš, že JS má přeskočit, to by mě zajmalo jak potom udělá ten substring, když nebude vědět vůbec nic

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
kavva+4
Návštěvník
5. 9. 2012   #7
-
+1
-
Zajímavé

#6 CZechBoY
Asi si si substringol moju vetu. :) Pisane bolo stary raw Js. Aby sa rovno zacal ucit s frameworkom, lebo toto a hento. Js preskocit nemoze, kedze vsetky js frameworky su javascriptove.

A za druhe ja som tiez preskocil zakladny Js a robil som rovno s jquery. Ak nieco neviem, tak googlim, alebo sa pytam na fore.. 

Presne ako to ma nette na svojom webe :) 

Opravdoví programátoři nepoužívají frameworky. Píší webové aplikace přes příkazovou řádku rovnou na server. Tímto jim vzdáváme hold. Nám ostatním frameworky značně ulehčují práci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
CZechBoY+4
Věrný člen
5. 9. 2012   #8
-
0
-

#7 kavva
samozřejmě Nette ti je k ničemu když neumíš PHP ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý