Error, který nepochopím – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Error, který nepochopím – C / C++ – Fórum – Programujte.comError, který nepochopím – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Aresak0
Duch
6. 9. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mám problém s kompilováním...

Kód:

#include "hap.h"
#include <windows.h>
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    
	HWND hWnd = GetConsoleWindow();
ShowWindow( hWnd, SW_HIDE );
 printf("Funguje?");
ShowWindow( hWnd, SW_SHOW );
 printf("Funguje!!!");

    system("PAUSE");
    return 0;
}

A v Dev-C++ mi to nehodí žádnou chybu (Při kompilování), ale v Microsoft Visual Studiu C++ ano... Nevíte v čem je chyba?

Error:

1>cantcancel.obj : error LNK2028: unresolved token (0A00036D) "extern "C" int __stdcall ShowWindow(struct HWND__ *,int)" (?ShowWindow@@$$J18YGHPAUHWND__@@H@Z) referenced in function "int __cdecl main()" (?main@@$$HYAHXZ)

1>cantcancel.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "extern "C" int __stdcall ShowWindow(struct HWND__ *,int)" (?ShowWindow@@$$J18YGHPAUHWND__@@H@Z) referenced in function "int __cdecl main()" (?main@@$$HYAHXZ)
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.123.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
6. 9. 2012   #2
-
0
-

Nemáš přilinkované lib knihovny. Konkrétně User32.lib

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.62.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Aresak0
Duch
6. 9. 2012   #3
-
0
-

Třeba jako tohle?

    #define _WIN32_WINNT 0x0500
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.123.–
yaqwsx+9
Posthunter
6. 9. 2012   #4
-
0
-

Ne. Knihovnu přilinkuješ buď přes nastavení projektu anebo na začátek jednoho z c souborů připiš řádek:

#pragma comment(lib, "User32.lib")
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.62.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Aresak0
Duch
7. 9. 2012   #5
-
0
-

Díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.123.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 84 hostů

Podobná vlákna

QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming

Který engine? — založil III

Který si vybrat? — založil mustafa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý