InterBase , datove typy a jejich zapis – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

InterBase , datove typy a jejich zapis – Delphi – Fórum – Programujte.comInterBase , datove typy a jejich zapis – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kopec
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 9. 2012   #1
-
0
-

Cau lidi,

mam na vas takovou prosbu.
snazim se vytvorit vlastni tabulku v Interbase a nikde nemuzu najit zapis ruznych datovych typu.

Doplnite mi prosim nekdo ty otazniky a odpovedi :

Create Table ABC (

Field1 NUMERIC (6,0) NOT NULL,   ---- co tady zname 6 a co 0 ???
Field2 VARCHAR (200) NOT NULL,   ---- tohle je jasny
Field3 DATE (????)  NOT NULL,   ---- co tady do zavorek
Field4 TEXT BLOB (????) NOT NULL,   ---- co tady / ukladani z Memo /
Field5 INTEGER (????) NOT NULL,   ---- jakej je rozdil mezi numeric a integer
Field6 DOUBLE (????) NOT NULL,   ---- kdy se da tohle pouzit
Field7 SHORT (????) NOT NULL,   ---- co do zavorek
Field8 CHARACTER (????) NOT NULL,   ---- tohle je snad na vlozeni casu ??

primary key (Field1)
);

Pokud vas napadnou jeste nejaky jinyny zajimavy typy, tak prosim dopiste.

Dekuji moc za odpovedi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
6. 9. 2012   #2
-
0
-

ja vim, bude to znit neuveritelne, ale vsechno na co se ptas, je popsane v manualu

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
kopec
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 9. 2012   #3
-
0
-

nevim o jakym manualu to pises, ale v napovede Delphi jsem to nenasel ..

teda ruzny typy jo, ale jak je zapsat uz bohuzel ne ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
KIIV+42
God of flame
10. 9. 2012   #4
-
0
-

interbase manual.. je to jen dalsi databaze... a ta musi mit nejaky popis

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dyžon0
Stálý člen
11. 9. 2012   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
20. 9. 2012   #6
-
0
-

tak jsem se konecne dostal k te Interbase, ...
Pomoci  IB Console jsem vytvoril server, databazi, a tabulku.
na Formulari mam IBTable, IBDatabase, IBTransaction a DataSource, pak nejaky DBEdity a DBGrid

vsechno jsem uspesne propojil,  Login Prompt jsem nastavil na false.
pouzil jsem prikazy  Table.append / edit  a na ulozeni  Table.post

takhle mi to cely v Delphi funguje,ale kdyz delphi ukoncim a spustim to z .exe, tak mi to vyhodi hlasku , ze databaze je nepristupna ...

je teda potreba jeste neco osetrit v FormCreate ?? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Datove typy — založil repu

Datové typy — založil Martin

Datové typy(datum) — založil spartan13

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý