Problém s naplnením poľa – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s naplnením poľa – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s naplnením poľa – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tayson0
Stálý člen
7. 9. 2012   #1
-
0
-

Mám takýto ydrojový kód:

for(i=1;i<=6;i++)
    {
        for(j=1;j<=6;j++)
        {
          if((i+j)%2==0 && j<=2){sach[i][j]=1;}
          else if((i+j)%2==0 && j>=5){sach[i][j]=2;}
          else{sach[i][j]=0;}

        }
    }

A problém je v tom, že mi stále napíše program prestal pracovať. V tomto kóde ide vlastne o to aby sa mi vytvorilo nejake pole ktore ma rozmer [6][6]. Toto pole je akoby sachovnica a oproti sebe stoja figurky ktore su rozostavene ako keby na hru dáma alebo preskakovaná. Tam kde uloži jednotku su figurky hraca jedna a tam kde ulozi do pola dvojku su figurky hraca dva a kde ulozi nulu tak je to prazdne policko. No problem je v tom ze mi to napise program prestal pracovat. Dakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.88.194.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
7. 9. 2012   #2
-
0
-

Pole sa indexuje od 0.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Tayson0
Stálý člen
7. 9. 2012   #3
-
0
-

#2 vitamin


To nema ziaden vplyv na funkcnost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.88.194.–
vitamin+8
Grafoman
7. 9. 2012   #4
-
0
-

Ale ma:

int pole[6];

for(int i=1; i <= 6; i++)pole[i]=0;	//prispujes do pamete ktora ti nepatri( pole[6] ) 

for(int i=0; i < 6; i++)pole[i]=0;	//vsetko OK
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Tayson0
Stálý člen
7. 9. 2012   #5
-
0
-

#4 vitamin
No tak to ma.Ďakujem ti za radu skusil som to a ide to tak ako vraviš. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.88.194.–
Tayson0
Stálý člen
7. 9. 2012   #6
-
0
-

#4 vitamin
Ale niekedy ked som si vytvoril co ja viem pole 3x3 tak to fungovala ak som zacal indexom od jedna a kludne sa mi to naplnilo hodnotami ktore som zadaval z klavesnice ale teraz to neslo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.88.194.–
ingiraxo+15
Grafoman
7. 9. 2012   #7
-
0
-

to mi připomíná, že ve skolách se začíná na pascalu, kde se indexuje od 1 a pak studenty pošlou na C/Javu většinou a najednou index 1 a dotazy proč to nejede :-)

Tayson: to nevim co si měl za matici, ale i ta opravdu začíná od 0, je možný začít od 1, ale velikost matice musí být +1 a index se kterým zapisuješ i-1 (něco jinýho je, když chces prvky třeba nad/pod hl. diagonálou)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Tayson0
Stálý člen
7. 9. 2012   #8
-
0
-

#7 ingiraxo
Z Pascalu nemam ani šajnu ale nečakal som že sa zaseknem na takom banalnom probleme každopadne si na to budem davať pozor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.88.194.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý