Virtuální třída – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Virtuální třída – C / C++ – Fórum – Programujte.comVirtuální třída – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Damian
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
10. 9. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, jelikož jsem na tomto fóru dostal vždy odpověď, obracím se sem znovu.

Mám dotaz na toto: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/s2wzt390

Když bych chtěl použít tuto metodu, musím mé třídy dědit z této třídy kde je virtuální a nadefinovat vlastní? Děkuji

Případně pokud by jste sem napsali malý příklad byl bych vděčný.

Ještě prosím vysvětlit, co v tom zápisu virtual Type^ GetType() sealed znamená ten znak ^ a slovo  sealed :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
10. 9. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

1) tohle patří do .NET

2) virtuální funkci lze přepsat (přes override), pouziva se pri dědění

3) sealed je "pečeť", což znamená, že ten objekt nelze dále dědit (v Jave j to třeba Final)

4) znak ^ znamená něo jako objekt pro C++/CLI .NET (alokuje se přes gcnew)

5) metodu GetType by měl umět každej objekt (nic není potřeba dědit)

6) http://msdn.microsoft.com/en-us/library/w3f99sx1.aspx

7) žádná virtuální třída zde neexistuje, maximálně abstraktní, virtuální jsou pouze metody

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Damian
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
10. 9. 2012   #3
-
0
-

Díky, zkusím to ale ještě jinak. Asi jsem položil špatně otázku.

Mám malé zkušenosti s c++ a chtěl bych .net zkusit právě s ním. 

Konkrétně mi nejsou jasné tyto věci:

Jak je možné, že Object Class dědí automaticky všechny třídy jak je popsáno zde? http://msdn.microsoft.com/en-us/library/e5kfa45b

má s tím něco společné právě ten jiný styl zápisu (^,gcnew)?

V klasickém céčku moje třídy přeci nemůžou jen tak dědit tuto třídu, sám bych u ní musel uvést od jaké dědit, správně?

Omlouvám se, že je to jiný odkaz

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
ingiraxo+15
Grafoman
10. 9. 2012   #4
-
0
-

objekt je stavební kámen všeho... C# jako Java je kompletně OOP

ne.. ten je pouze u C++/NET

ne... vše co vytvoříš je automaticky objekt

a pokud chces začít/zkusit .NET, tak doporučuju na C# a né C++/NET (syntax je z 99% stejná)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Podobná vlákna

Virtuální Metody — založil Sony

(virtuální) 3D manipulátor — založil gatuso

Virtuální Funkce — založil Cruppy

Virtuální adresář — založil Svist

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý