Prirazeni komponenty – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prirazeni komponenty – Delphi – Fórum – Programujte.comPrirazeni komponenty – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
dyžon0
Stálý člen
11. 9. 2012   #1
-
0
-

zadravim ...

mam problem s takovou kravinou ...  je to jen takova mala graficka uprava programu, mozna se muze nekomu hodit.

Na Form1 jsem dal zakladni panel a na nej nekolik dalsich panelu.napsal jsem tenhle kod:

var
  Form1: TForm1;
  comp: TComponent;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.SpeedButton2Click(Sender: TObject);
begin
  Panel3.Width:= 0;
  Panel3.BringToFront;
  comp:= Panel3;
  Timer1.Enabled:= true;
end;

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var a,b,c: integer;
begin
  a:= Panel1.Width;
  b:= a div 40;
  c:= a mod 40;
  If (comp.Width + (c)) <> Panel1.Width then
  comp.Width:= comp.Width +b
  else
  Timer1.Enabled:= false;

end;

end.

ale prave comp.Width nejde pouzit, poradite prosim nekdo, jak to napsat
chtel bych,  promenne comp priradit jakykoliv panel a pracovat s jeho vlastnostmi za behu programu.

dekuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
11. 9. 2012   #2
-
0
-

napadlo me to jeste zapsat takhle ...

var
  Form1: TForm1;
  i: integer;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.SpeedButton2Click(Sender: TObject);
begin
  Panel3.Width:= 0;
  i:= 3;
  Timer1.Enabled:= true;
end;

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var a,b,c: integer;
    pan: array[1..6] of Tpanel;
begin
  a:= Panel1.Width;
  b:= a div 40;
  c:= a mod 40;
  If (pan[i].Width + (c)) <> Panel1.Width then
  pan[i].Width:= pan[i].Width +b
  else
  Timer1.Enabled:= false;

end;

end.

ale haze mi to taky chybu, ze to znasilnuju ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Řešení
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 9. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

a co neco jako   tmp : ^ TPanel;

tmp := @Panel3;

tmp^.Width ... ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dyžon0
Stálý člen
12. 9. 2012   #4
-
0
-

#3 KIIV
super,  takevejhle zapis jsem jeste nevidel, ..  zase neco noveho.

diky moc ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 9. 2012   #5
-
0
-

ukazatele

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Adresa komponenty — založil infomf

Instalace komponenty — založil Michal

DELETE komponenty — založil otasimek

Vlastní údálost komponenty — založil Knedlicka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý