Cesta uloženého souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cesta uloženého souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comCesta uloženého souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Atheo+4
Stálý člen
12. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravím pro vás asi banalita ... chtěl bych se zeptat jak mam ukládat soubor na disk .. treba do C://Program Files//neco.txt

Už jsem to zkoušel snad 10ti způsoby a stále mi to nejde jde jen klasicky uložit soubor tam kde je program třeba

FILE *vystup;
vystup = fopen("neco.txt","a+");
// tudiž se to uloží do složky kde je ten program

ale já to potřebuju uložit třeba do C:/program files/data/neco.txt a nejlepe tak abych nemusel znát název disku když nekdo místo C bude mít třeba D předem dik :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
12. 9. 2012   #2
-
0
-

#1 Atheo
s backslashema to musí jít...

fopen("C:\\blabla\\file", "a")
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
vitamin+8
Grafoman
12. 9. 2012   #3
-
0
-

Prehliadanie FS je špecificke pre rôzne platformy. Tuším zatiaľ nie je v štandarte c++. Môžeš použiť napr Boost Filesystem Library.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Atheo+4
Stálý člen
12. 9. 2012   #4
-
0
-

#2 crazy
fopen("C:\\blabla\\file", "a") funguje suprove... akorad kdyz to chci do program files tak tam se to proste neulozi :( a to prave potrebuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
vitamin+8
Grafoman
12. 9. 2012   #5
-
0
-

Už sú v c++ raw stringy, takže môžeš použiť:


fopen( R"(C:\blabla\blabla\bdd\file)"  , "a")
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
yaqwsx+9
Posthunter
12. 9. 2012   #6
-
0
-

#4 Atheo
Předpokládám, že používáš Windows 7 - ty ti nedovolí bez administrátorského oprávnění zapsat do složky Program Files.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.54.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
18. 9. 2012   #7
-
0
-

#1 Atheo
Ve Windows se podívej do dokumentace na API funkci SHGetKnownFolderPath popř. SHGetFolderPath. Pomocí ní získáš cestu k "program files" ať jsou na jakémkoliv disku.

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Otevření uloženého souboru — založil Sparrow318

.bat - cesta k souboru — založil Reveance00

Nahrání souboru - cesta — založil krot

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý