Zalamovani textu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zalamovani textu – PHP – Fórum – Programujte.comZalamovani textu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

tribalcz0
Super člen
13. 9. 2012   #1
-
0
-

ahoj predem se omlouvam jestli to pisi do spatne sekce ale pri vypisu z db  se mi nezalamuje text vypisuji timto kodem 


<?php
    include "../auth/connect.php";
    
    $data=mysql_query("select * from questbook ORDER BY id DESC LIMIT 10 ");

    while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($data)):
        echo'<div id="posted_name">'.$zaznam["nick"].'</div>';
        echo'<div id="posted_text">'.$zaznam["text"].'</div>'; 
    endwhile;
?>

a ramecek do ktereho se vypisuje ma 200px na sirku predem dekuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
13. 9. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 tribalcz
Zkus toto:

echo'<div id="posted_text">'.NL2BR($zaznam["text"]).'</div>';
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
tribalcz0
Super člen
13. 9. 2012   #3
-
0
-

no nejak to neudelalo vubec nic

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
13. 9. 2012   #4
-
0
-

#3 tribalcz
A ten text je jeden dlouhý řádek nebo je rozdělený na víc řádků? NL2BR zamění entity \n za <br>. Pokud chceš zalamovat jeden dlouhý řádek, tak ti pomůže:

http://php.net/…wordwrap.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
tribalcz0
Super člen
13. 9. 2012   #5
-
0
-

dobre jestli tu funkci chapu spravne pouziju ji takto

$a= $zaznam["text"];
$b = wordwrap( $text, 80);

echo "$b\n";

tj. kazde 81 pismeno jiz bude na novem radku bez ohledu jestli tech 81 znaku bude tvorit souvisli nepreruseny text nebo veta o 10 slovech ovsem v tomhle pripade to zalomi klidne i uprostred slova coz mi zase na druhou stranu tolik nevadi

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý