Existuje nějaká knihovna pro převod souborů .asm do .hex ?
Jde mi o převedení assembleru do hexa podoby, kterou pak můžu nahrát do mikroprocesoru.
Ahoj,
no teda hodil som do googlu ze 'asm to hex' a hned prvy odkaz http://softmania.sk/ostatne-vyvojove-nastroje/asm-hex
Treba obcas aj pogooglit ;)
Dufam, ze ti to pomoze.
RTo ano, ale nemyslel jsem přímo tohle to si najít umím.
Příspěvek je v sekci python, a ptal jsem se jestli neexistuje nějaká knihovna do pythonu na převod asm do hex. Zapoměl jsem napsat bude to pro uprocesory 51/52
Ty teda potřebuješ v pythonu udělat program, do něhož zadáš ASM a vyplivne ti to HEX (binárku)? Rozumím tomu správně?
Jinak řečeno tvoříš komplilátor pro procesor Atmel 51 (rodinu procesorů) jež bude v pythonu :)
Pročetl sem několik článků a bohužel jsem nic nenašel .. nešlo by nějakým způsobem spustit Pythonem funkční program?? Jakože ten assembler stáhnout, v pythonu mu připravit vstupní data, pustit assembler atd . . ??
Jo to není špatněj nápad díky, zkusil jsem to a když spustím asm soubor v tom programu tak se vytvoří .hex soubor takže good.
Knihovna by byla lepší, protože by byla podpora i v linuxu a nemusel byhc měnit soubory a podobně (ale to není tak důležité)
Když už jsme v tom Mám USB AVR programátor a přemýšlím, šlo by do chypu poslat pres python ? projíždím google a vypadá to že jo ale nic kloudného jsem nenašel.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku